В одеських депутатів-прогульників вирішили забрати кошти депфондів

25 червня 2024 р. 15:25

В одеських депутатів-прогульників вирішили забрати кошти депфондів

Засідання комісії з бюджету Одеської міської ради. Фото: скриншот з відео

Депутатам Одеської міської ради запропонували повернути до бюджету міста частину коштів, які раніше були виділені на потреби депутатських фондів на загальну суму в 32 мільйони гривень.

Відповідне рішення щодо винесення цього питання на розгляд сесії міської ради 26 червня ухвалили на засіданні комісії з питань планування, бюджету і фінансів. 

Йдеться зокрема про вісьмох депутатів, які з початку повномасштабної агресії російської федерації виїхали за межі України й не беруть участь у засіданнях міської ради. Депутатські фонди складають по 4 мільйони на кожного, тож набігають саме 32 мільйони.

На засіданні комісії з бюджету, що відбулося 21 червня депутат Володимир Корнієнко звернувся до колег членів комісії із питанням щодо повернення в бюджет коштів депутатського фонду Нікіти Авдєєва, який наразі, за словами Володимира Корнієнка, знаходиться в США й не бере участі у сесіях. 

Натомість у переліку депутатів, фонди яких планують повернути до бюджету й перерозподілити згодом, його прізвища немає.

Як повідомив Володимир Корнієнко, він звернувся до секретаря міської ради Ігоря Коваля з проханням отримати результати засідання робочої групи з цього питання й чи внесли до переліку Нікіту Авдєєва, однак той порекомендував депутату подати письмовий запит. 

Як зазначила раніше в етері Інтент.Інсайт координаторка всеукраїнської громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад" Альона Єгорова, втеча з Одеси депутатів міської ради, яки були представниками заборонених партій, погано вплинула на роботу ради через гальмування й навіть паралізації роботи деяких постійних комісій.

Читайте також: Мільйони під подушкою, земля в Чорногорії, житло в Еміратах: найбагатші депутати Одеської міськради

Загалом за даними громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад", після 24 лютого 2022 року дев'ятеро депутатів Одеської міської ради перестали відвідувати пленарні засідання. Це Віктор БаранськийБогдан ГігановОлена ЗефнерВолодимир ІвановВіталій СаутьонковІван СемчукДіна ЯценкоВіктор Наумчак та Вадим Терещук. Ще троє: Нікіта АвдєєвОлександр Едельман та Ілля Фрейман відвідали лише по одному засіданню міської ради.

Раніше ЦПР повідомляв, що Баранський та Зефнер не подали декларації.

Кирило Бойко