Військовим адміністраціям Херсонщини не вистачає прозорості, - голова Херсонського КВУ

26 грудня 2022 р. 12:42

Військовим адміністраціям Херсонщини не вистачає прозорості, - голова Херсонського КВУ

Скрін: Медіацентр IPC-Геніченськ / youtube

Попри війну та її наслідки для Херсонської області, місцеві політичні діячі найчастіше займаються політиканством й думають про власний піар, а не про долю країни. Такими спостереженнями поділився у інтервью виданню "Медіацентр IPC-Геніченськ" Дементій Білий - херсонський політолог та голова Херсонської обласної організації "Комітет виборців України".

За словами політолога, незважаючи на гуманітарну катастрофу на Херсонщині, політики працюють на свою виборчу кампанію та займаються політичними чварами, замість того, щоб зосередити зусилля на допомозі людям та наближенню перемоги.

В мене ніколи не залишалося сумнівів, що у нас ця виборча кампанія не припинялася взагалі, навіть у найтяжчі моменти політтехнологи головних політичних конкурентів думали про майбутні вибори, часто робили кроки, які були важливими для політичного піару, а не для долі країни. На жаль, це і зараз відбувається. Це дуже неправильно, зараз треба думати лише про перемогу, про допомогу людям, про вирішення нагальних проблем, – зазначив політолог.

За словами Дементія Білого, військовим адміністраціям Херсонщини не вистачає прозорості та діалогу з громадськістю.

Через військові обставини є деякі таємниці в роботі, але немає і прозорості. Якщо говорити, наприклад, про Херсонську міську військову адміністрацію, то багато документів не оприлюднюється, хоча є чіткі норми про публікацію документів. Кадрові питання є незрозумілими, така ж ситуація і на рівні обласної адміністрації. Тут є загроза, що робота може виконуватися непрофесійно, і про це ніхто не знатиме, а будуть бачити лише незадовільний результат, – зауважив політолог. 

Голова Херсонського КВУ вважає, що керівництво обласної військової адміністрації намагалось організувати діалог з громадськими організаціями та волонтерськими структурами, проте, за деякими даними, виникло розділення волонтерських ініціатив на наближених і не наближених до влади.

23 грудня в Херсонській обласній раді відбулася перша після деокупації сесія. Вона проходила у режимі відеоконференції, трансляції засідання не було.

Одеський окружний адміністративний суд визнав протиправним та нечинним розпорядження Одеського міського голови "Про затвердження Порядку проведення дистанційних засідань Одеської міської ради в умовах воєнного стану".

Раніше, в лютому 2019 року, Дементій Білий коментував ситуацію щодо результатів моніторингу здійснення прийому виборців та звітування перед виборцями депутатами Херсонської  міської ради. Моніторинг проводився у рамках кампанії "Атестація депутатів місцевих рад".