В Департаменті стратегічних розслідувань прокоментували обшуки в одеських ресторанах та КП

13 червня 2024 р. 14:07

В Департаменті стратегічних розслідувань прокоментували обшуки в одеських ресторанах та КП

Фото: Нацполіція

В Одесі 12 червня правоохоронці проводили обшуки в межах кримінального провадження.

Про це ЦПР повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Інформацію про обшуки в одеських КП та ресторанах повідомила журналістка Ірина Гриб. Вона стверджує, що шукали генератори, які передавала Нічеччина та Італія лікарням. 

"Дуже злі дуже обізнані язички розповідають, що генератори передали самі собі та своїм близьким", - написала вона.

"Обшуки проводилися в межах кримінального провадження. На даний час, будь-яку іншу інформацію повідомити не можемо", - прокоментували ситуацію ЦПР в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Зазначимо, що на сайті мерії Одеси вказано, що в грудні 2022 року до Одеси надійшли "потужні генератори від уряду Німеччини для забезпечення безперебійної роботи критичної інфраструктури".

Служба технічної допомоги Німеччини (Bundesanstalt Technisches Hilfswerk) надала два промислових генератори потужністю 1250 кВт, а також сім одиниць по 450 кВт. Доставити вантаж допомогла волонтерська організація з Румунії.

"Генератори потужністю 1,25 мегават направлені на дві великі котельні, які надають тепло майже 60 тисячам одеситів. Роботу ще низки мінікотелень, у разі відсутності енергоенергії, будуть забезпечувати генератори 150 кВт. Один з генераторів на 450 кВт буде встановлений на насосну станцію дамби Хаджибейського лиману", - інформували тоді в мерії.

Раніше ЦПР повідомляв, що мер Одеси Геннадій Труханов не прийшов на засідання по справі "Краяна" - брав участь у міжнародній конференції з питань відновлення України в Берліні.

Ната Чернецька