В Доброславі передумали укладати угоду з дешевшим підрядником для будівництва укриття

11 вересня 2024 р. 14:03

В Доброславі передумали укладати угоду з дешевшим підрядником для будівництва укриття

Фотоколаж: ЦПР

Управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту Доброславської селищної ради в Одеській області 6 вересня уклало угоду про капітальний ремонт підвального приміщення школи в селі Кремидівка з компанією "Юг Строй Компані", відхиливши дешевшу пропозицію конкурента.

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro.

Аукціон провели 10 серпня й спочатку переможцем кваліфікували товариство з обмеженою відповідальністю "Фемка", яке готове було працювати за 39,6 мільйона гривень проти 42 мільйонів 999,9 тисячі гривень, які просило за роботу ТОВ "Юг Строй Компані". Однак 15 серпня пропозицію ТОВ "Фемка" відхилили. Як зазначається в протоколі засідання комісії, пропозиція ТОВ "Фемка" не відповідала умовам тендерної специфікації. Компанія також не надала деяких документів. 

ТОВ "Фемка" обрали переможцем — компанія зголосилася працювати за 39,6 мільйона гривень. 

За даними сервісу YouControl, ТОВ "Фемка" зареєстроване у 2020 році у Доброславі. Кінцевий бенефіціар — Сергій Хоменко. 

У 2023 році Доброславська селищна рада Одеського району Одеської області вирішила укласти угоду із Товариством з обмеженою відповідальністю "Фемка" про капітальний ремонт та облаштування території зони відпочинку "Європейська алея" по проспекту Свободи.

"Юг Строй Компані". Компанія зареєстрована в Южному у 2015 році та належить Людмилі Мальцевій з Миколаївки Одеської області. А керує ТОВ Олег Пшеничний.

Тим часом 9 вересня Південний офіс Державної аудиторської служби вирішив провести моніторинг процедури цієї закупівлі. Аудитори повідомили, що виявили ознаки порушення (порушень) законодавства у сфері публічних закупівель в інформації, оприлюдненій в електронній системі закупівель.

Кирило Бойко