В Одесі на хабарі затримали працівника РТЦК

12 червня 2024 р. 16:47

В Одесі на хабарі затримали працівника РТЦК

Фото: Нацполіція

Під час одержання хабаря затримали працівника районного Територіального центра комплектування та соціальної підтримки в Одесі. 

Про це ЦПР повідомили в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

11 червня журналістка Ірина Гриб із посиланням на власні джерела повідомила, що в Одесі працівники управління стратегічних розслідувань затримали співробітників ТЦК, які займалися вимаганням хабарів.

"Після того, як людину схопили, вони вимагали гроші, а натомість давали порожні повістки, щоб люди їх заповнювали й просто змінювали числа. Такса на тиждень з особи 1 тисяча умовних одиниць за повістки й 10 тисяч за те, щоб відпустили", - написала вона у своєму телеграм-каналі.

Згодом журналістка повідомила, що ТЦК вже були причетними до скандалу із затриманням чоловіка, якого силоміць запхали в автобус. Тоді в облТЦК заявили, що чоловік був дезертиром.

ЦПР звернувся за коментарями в  Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, де нам повідомили, що "інформація викладена пані Іриною відповідає дійсності лише в тому, що затримали працівника РТЦК під час отримання неправомірної вигоди".

У ДСР уточнили, що офіційна інформація буде трохи пізніше.

Зазначимо, що 12 червня помічник громадської організації "Комітет по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією" Ігор Меркулов повідомив у Фейсбук, що 11 червня в Київському РТЦК Одеси було взято на хабарі співробітника ТЦК, який займався вимаганням та підробкою документів.


Фото: facebook-сторінка Ігоря Меркулова

"Молодший сержант М., уродженець Одеси "служив" під керівництвом свого начальника полковника О., займаючись викраденням людей та рекетом. Попався на черговому здирстві в розмірі 2000$ і був затриманий при отриманні. Йому світить від 8 до 12 років", - написав Меркулов та виклав фото. 

Зазначимо, що зараз начальником Київського РТЦК є Ігор Орещук.

Вчора, 11 червня, саме в Київському РТЦК Одеси стався конфлікт між військовослужбовцями територіального центру комплектації та соціальної підтримки та медиками екстреної швидкої допомоги.

Раніше Центр публічних розслідувань дослідив фінансові звіти за 2023 рік начальників ТЦК на Одещині та зробив рейтинг найзаможніших з них.

Ната Чернецька