Оновлено! В Одесі на блокпосту водію вибили вікно в автомобілі: в ТЦК та поліції прокоментували конфлікт

09 лютого 2024 р. 20:11

В Одесі на блокпосту водію вибили вікно в автомобілі: в ТЦК та поліції прокоментували конфлікт

Фото: скриншот з відео "ХуОдеса"

В одеських тг-каналах у п'ятницю, 9 лютого, з'явилось відео, де чоловік у чорній формі розбив вікно водію у легковому автомобілі під час конфлікту на Люстдорфській дорозі. Поряд знаходився блокпост, де відпрацьовували мобілізаційні заходи співробітники ТЦК та НГУ. 

Про це повідомляє "Центр публічних розслідувань".

Інцидент потрапив на камери свідків з двох ракурсів. За словами одного з авторів відео, в машині у цей момент була дитина. 

"Уточнюємо обставини. Готуємо", - відреагувала начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в той же день.

Що стосується автівки, яка стояла на контрольному блокпосту, то вона належить Нацгвардії. Але чоловік, який розбив вікно водія – не гвардієць, бо в чорній формі. 


Автівка НГУ. Фото: скриншот з відео "ХуОдеса"

За нашою інформацією, йдеться про добровольчий підрозділ, який сприяє правоохоронним органам, а чоловік у чорній формі допустив хуліганські дії під час конфлікту, пов'язаного з фотографуванням.   

Оновлено

11 лютого в ОК "Південь" прокоментували, що в інциденті не були залучені військові. "Цивільні особи в приватному порядку з'ясували стосунки в присутності правоохоронців, тому ми не коментуємо", - пояснила Гуменюк.

Того ж дня в поліції уточнили, що правоохоронців під час конфлікту не було. Водій автівки з розбитим склом звернувся до поліції із заявою, там з'ясували особу нападника, але згодом постраждалий звернувся до поліції з іншою заявою, в якій повідомив, що збитки йому відшкодували й претензій до нападника в нього немає.

Нагадаємо, що Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що правоохоронці продовжують розслідувати справу мобілізованого жителя Одеської області, який мав інвалідність, хворів на епілепсію та помер у перший день служби. Раніше на цю ситуацію звернув увагу Центр публічних розслідувань та звернувся за коментарем до начальниці об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони Півдня України Наталії Гуменюк. Вона повідомила, що документи про те, що чоловік здоровий та придатний до військової служби ТЦК отримав від медиків лікарні, де він проходив медичну комісію.

Читайте також: Смерть мобілізованого з епілепсією: військові прокурори почали перевірку

Омбудсмен Дмитро Лубінець також уточнив, що буде вивчено проведення неналежного медогляду і невжиття необхідних заходів медичної допомоги.

Читайте також: Справа одеського блогера, якого утримували в ТЦК: що робити в такій ситуації та як реагують силовики