В Одесі заступник командира військової частини вимагав 15 тисяч у підлеглого

15 грудня 2023 р. 21:26

В Одесі заступник командира військової частини вимагав 15 тисяч у підлеглого

Фото: Нацполіція

В Одесі правоохоронці викрили заступника командира військової частини в одержанні неправомірної вигоди. Так, правопорушник вимагав у підлеглого хабар за невнесення його прізвища до списків військовослужбовців, які підлягають ротації у зону активних бойових дій. Тепер йому загрожує до 10-ти років ув’язнення.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Під час реалізації оперативної інформації правоохоронці затримали підозрюваного "на гарячому" одразу після передачі йому обумовленої суми в розмірі 15 тисяч гривень. Речові докази у зловмисника вилучили.

Слідчі повідомили правопорушнику про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди.

Цей злочин кваліфікується за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Підозрюваний затриманий в процесуальному порядку, слідчі клопочуть про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває слідство.

Раніше працівники ДБР спільно з місцевою поліцією провели обшуки в іспанській нерухомості колишнього начальника Одеського обласного ТЦК та СП Одеси.

"У ході розслідування встановлено, що він придбав два об’єкти нерухомості у місті Марбелья провінції Малага Королівства Іспанія. Зокрема, у грудні 2022 року він організував покупку на імʼя своєї матері будинку вартістю понад 4 млн євро, загальною площею 857 кв. м на земельній ділянці 1530 кв. м. Також, у лютому 2023 року він придбав разом зі своєю дружиною офісне приміщення вартістю понад 500 тис. євро загальною площею 223,9 кв. м", - зазначили в ДБР.