Оновлено! У Миколаївському університеті планують будівництво укриття: проєкт коштував півтора мільйона

13 вересня 2024 р. 16:25

У Миколаївському університеті планують будівництво укриття: проєкт коштував півтора мільйона

ФОТО: Миколаївська міська рада

В одному з університетів Миколаєва, який ще відновлюється після обстрілів, вирішили побудувати укриття. На це планується витратити близько півтора мільйона гривень.

Про це свідчить система публічних закупівель Prozorro.

Договір на виготовлення проєктно-кошторисної документації для будівництва укриття Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського уклали 12 вересня. Проєкт мають розробити до 31 грудня 2024 року. Оплата послуг здійснюється замовником протягом 10 банківських днів на підставі підписаних Актів виконаних робіт та рахунків.

На торгах був тільки один учасник, який і отримав підряд. Це - новостворене товариство "Архстиль", яке погодилось розробити документацію за 1 мільйон 495 тисяч гривень.

Згідно з даними аналітичної онлайн-системи YouControl товариству "Архстиль" усього сім місяців. Розмір статутного капіталу складає 8 мільйонів гривень. Основний КВЕД - Діяльність у сфері архітектури. Бенефіціаром товариства є Кадигроб Анастасія Володимирівна. Крім того, вона є підписантом товариства "Проектне бюро Архстрой-студія", якому вже понад 10 років. 

За цей недовгий час своєї діяльності товариство заробило 5 мільйонів 140 тисяч 128 гривень. З 12 тендерів товариство уклало угоду три рази з вищеозначеним університетом, шість - з Гостомельською селищною військовою адміністрацією Бучанського району Київської області. 

Найстаріший університет Миколаївської області постраждав від чотирьох ракетних обстрілів, два з яких влучили прямо на його територію. Внаслідок ракетних ударів були серйозно пошкоджені верхні поверхи головного корпусу, а також фундамент другого корпусу, що змусило провести частковий демонтаж будівлі.

Наразі в розборі пошкоджених ділянок університету допомагає Бюро кризових ситуацій ПРООН. Після цього будівельне сміття буде перероблено для повторного використання у відбудові.

Також на Миколаївщині побудують укриття для ліцею, який відвідують учні з чотирьох сіл. На нове будівництво споруди цивільного захисту ПРУ на території Рибаківського ліцею Коблівської сільської ради планують витрати понад 90 мільйонів гривень. 

Анна Бальчінос