Відновлення: в Одесі відремонтують за 4 мільйони пошкоджений дроном будинок

27 серпня 2024 р. 09:28

Відновлення: в Одесі відремонтують за 4 мільйони пошкоджений дроном будинок

Фото: Одеська міська рада

Департамент міського господарства Одеської міської ради уклав угоду із товариством з обмеженою відповідальністю "Пілон Вест" про відновлення багатоквартирного житлового будинку на вулиці Академіка Заболотного, 54, пошкодженого внаслідок збройної агресії російської федерації.

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro.

Закупівлю проводили вдруге й другий раз у форматі "закупівля без використання електронної системи". Першу спробували провести у форматі відкритих торгів з особливостями, але охочих взяти участь у торгах не знайшлось.  

ТОВ "Пілон Вест" за укладеною угодою має завершити ремонт до 31 грудня й отримати за це 4 мільйони 150,9 тисячі гривень. За даними сервісу YouControl, ТОВ "Пілон Вест" зареєстроване в Одесі у 2008 році. Власниками є одесити - Вячеслав Петков та Вячеслав Васильєв

Ще у січні 2024 року Одеська міська рада затвердила зміни у програму розвитку житлового господарства міста Одеси на 2022 – 2026 роки, які передбачають виділення коштів на відновлення будинків, які були пошкоджені під час російських атак. Зокрема гроші виділили на відновлення житлових будинків на Військовому узвозі, вулицях Висоцького, Канатній, 1, Аполлона Скальковського, 8, Академіка Заболотного, 54 та Середній, 24.

Будинок на Заболотного, 54 постраждав внаслідок атаки дронами Одеси 1 січня. За даними пресслужби Військово-повітряних сил, у новорічну ніч 2024 року ворог застосував рекордну на той час кількість ударних БпЛА типу Shahed. 

Раніше в мерії визначилися з підрядником у 32-мільйонному тендері на відновлення будинку пошкодженого росіянами за адресою вулиця Середня, 24.

Кирило Бойко