Воєнний стан зменшив кількість злочинів на Одещині у півтора раза

20 червня 2022 р. 10:01

Воєнний стан зменшив кількість злочинів на Одещині у півтора раза

Рівень злочинності в Одеській області після введення воєнного стану зменшився з 40,6 до 25,6 кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення та є нижчим ніж по державі.

Про це стало відомо під час наради в Одеській обласній прокуратурі.

За даними прокуратури, наразі кількість воєнних злочинів, які розслідують правоохоронні органи області не змінилася й складає 84 кримінальних провадження: з яких 45 - воєнні злочини про порушення законів та звичаїв війни та 39 злочинів, пов’язаних з посяганням на територіальну цілісність і недоторканість України.

Також у поточному році до суду скеровано 31 обвинувальний акт про корупційні правопорушення, сім – про кримінальні правопорушення у сфері земельних правовідносин, 10 – у бюджетній сфері, 35 – у сфері охорони довкілля. До суду направлено 440 адміністративних протоколів про вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, за наслідками розгляду судом частини з яких до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу вже притягнуто 79 порушників.

Нагадаємо, працівники прокуратури зареєстрували з 24 лютого по 27 травня на території Одеської області 198 кримінальних правопорушень за статтею 115 КК України за фактами зникнення осіб безвісти.

17 травня прокуратура почала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни через обстріли Одеської області, що відбулися 16 травня.

Троє дорослих та дитина постраждали в результаті обстрілів Одеської області вранці 16 травня. Того ж дня до Одеси не долетіла крилата ракета

Також правоохоронці розпочали досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни через ракетні обстріли Одеси та Одеської області 10 травня.