"Загубив" 10 мільйонів: НАЗК перевірило декларацію депутата Херсонської облради

16 вересня 2024 р. 13:12

"Загубив" 10 мільйонів: НАЗК перевірило декларацію депутата Херсонської облради

Фото: Український Південь

Під час перевірки декларації за 2022 рік депутата Херсонської обласної ради Олександра Гордієнка, Національне агентство з питань запобігання корупції виявило недостовірних даних на понад 10 мільйонів гривень.

Про це повідомляється в довідці НАЗК.

Так, Гордієнко вказав відомості, які не відповідають дійсності про місце роботи та займану посаду. Також в нього не вказаний закордонний паспорт, частки у декількох підприємствах, заробітна плата дружини.

У розділі "об'єкти нерухомості" депутат не зазначив відомості про десятки земельних ділянок в Бериславському районі Херсонської області, а також авто, які знаходяться на тимчасово окупованій території.

Уповноважена особа НАЗК зафіксувала, що інформація у декларації Олександра Гордієнка відрізняється від реального стану його активів на загальну суму 10,3 млн грн. Це  ознаки правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 366-2 КК України. Також встановлена неточність оцінки задекларованих активів та ознаки можливого порушення вимог податкового законодавства. 

Олександр Гордієнко – депутат Херсонської обласної ради VIII скликання від партії "Нам тут жити!". Член постійної комісії з питань архітектури, транспорту, будівництва та житлово-комунального господарства, тарифної політики та взаємодії з підприємствами енергетичної галузі. За даними Youcontrol, він очолює фермерське господарство "Гордієнко". 

Нагадаємо, аналітики зафіксували відсторонення від справ громади під час роботи депутатів Херсонської міськради. 

Тим часом народна депутатка України Вікторія Вагнєр, обрана у парламент представляти інтереси жителів Херсонської області, торік отримала від управління соціальної політики Херсонської міської ради матеріальну допомогу у сумі 60 тисяч гривень.

А народний депутат України Павло Павліш від партії "Слуга народу" за 182-м виборчим округом (місто Херсон) задекларував, що у 2023 році не мав автівки, але користувався Audi Q7, а дружина - Infiniti Qx50. Раніше він був власником Mercedes-Benz. Зазначимо, що в деклараціях нардепа-юриста НАЗК знайшло розбіжностей на 7 мільйонів. Політик хотів зайняти посаду судді Конституційного суду.

Ната Чернецька