Херсонська нардепка Вагнєр отримала торік матдопомогу від міськради

01 травня 2024 р. 13:40

Херсонська нардепка Вагнєр отримала торік матдопомогу від міськради

Фото: Facebook

Народна депутатка України Вікторія Вагнєр, обрана у парламент представляти інтереси жителів Херсонської області, торік отримала від управління соціальної політики Херсонської міської ради матеріальну допомогу у сумі 60 тисяч гривень.

Про це свідчить декларація нардепки, повідомляє Центр публічних розслідувань.

Читайте також: Живуть на зарплату й зберігають мільйони: рейтинг миколаївських нардепів

Також Вагнєр отримала:

  • частину доходів від операції з обміну об'єктів рухомого майна - 20 тисяч 421 гривню;
  • пенсію - 151 тисячу 674 гривні;
  • зарплату у Верховній Раді - 641 тисячу 604 гривні;
  • заробітну плату за сумісництвом від державної установи "Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О.М. Лук'янової НАМН України", де вона є молодшим науковим спеціалістом - 19 тисяч 677 гривень.

Нардепка користується квартирою в Херсоні площею 37,75 квадратного метра, що належить Управлінню обліку, розподілу та приватизації житла Херсонської міської ради, співволодіє квартирою в Херсоні площею 34,8 квадратного метра, володіє квартирою в Херсоні, площею 34,2 квадратного метра, земельною ділянкою 8,9 сотки, співволодіє квартирою в Києві, площею 52,8 квадратного метра та користується ще однією квартирою в столиці, площею 116,8 квадратного метра.   

Читайте також: Працюють, заробляють, витрачають: рейтинг найбагатших нардепів від Одеської області

Їздить Вагнєр на автомобілі Hyundai Tucson 2021 року. Має заощадження: готівкою - 17 тисяч доларів та у банках - 16 тисяч 561 гривню. 

У 2015, 2017 та 2021 роках нардепка брала кредити, за якими на кінець минулого року залишалася винною 1 мільйон 517 тисяч 675 гривень.

Читайте також: Херсонський нардеп, в якого знайшли розбіжності на 7 мільйонів в минулих деклараціях, показав свої статки.

Раніше повідомлялося, за згідно з дослідженням Атестації депутатів місцевих рад, другий рік війни продемонстрував стійку тенденцію до поступового відсторонення депутатів Херсонської міської ради від життя громади, зменшення депутатської активності, втрату їхніх зв’язків з виборцями. Частково причини цього процесу є об’єктивними: місто знаходиться під постійними обстрілами. Значна частина містян й депутати разом з ними були вимушені виїхати за межі громади. Частково подібне відсторонення є результатом політики місцевої військової адміністрації, яка не бачить депутатів у системі взаємодії влади з громадою.

Кирило Бойко