Замість дронів мільйони на активне дозвілля та круглі столи: куди Одеська мерія виділяє кошти

19 лютого 2024 р. 16:01

Замість дронів мільйони на активне дозвілля та круглі столи: куди Одеська мерія виділяє кошти

Фото: pexels.com

В Одесі на найближчій сесії міської ради, 21 лютого, планують затвердити Міську цільову програму сприяння розвитку громадянського суспільства міста Одеси на 2024 – 2026 роки.

Як вказано в проєкті рішення, який затвердив виконком, в цілому на напрямок на три роки планують виділити 31 млн 500 тисяч гривень, повідомляє "Центр публічних розслідувань".

Практично всю суму "відпрацює" Департамент внутрішньої політики, по 8,9 млн на рік.

Серед пунктів програми є підтримка громадських організацій, які опікуються питаннями осіб з інвалідністю та ветеранів війни.

Проте чимало пунктів — так звані номінації на реалізацію проєктів, які жодним чином не відповідають принципам "все на ЗСУ" чи необхідні для соціально важливих питань міста. Серед них:

•  Реалізація проєкту (заходів) за номінацією "Сприяння зайнятості та активному довголіттю людей похилого віку" - 200 тис. грн на 2024 рік;
•  Реалізація проєкту (заходів) за номінацією "Сприяння культурному, міжнаціональному та туристичному розвитку міста Одеси" - 200 тис. грн на 2024 рік.
•  Проведення заходів, спрямованих на розвиток міжнаціональної взаємодії та збереження національних культур і традицій  у місті Одесі – 500 тис. грн на 2024 рік.
•  Організація та проведення навчальних тренінгів, форумів, круглих столів з питань розвитку громадянського суспільства – 700 тис. на 2024 рік. Є також пункти про виготовлення інформаційних матеріалів, спрямованих на розвиток громадянського суспільства – 300 тис. грн.

Раніше ЦПР зібрав десять найбільш одіозних проєктів Одещини за 2023 рік, реалізація яких ані трохи не наближає перемогу.

Олеся Калайтович