В Одесі планують відновити дві багатоповерхівки, що постраждали від обстрілів

14 лютого 2024 р. 12:28

В Одесі планують відновити дві багатоповерхівки, що постраждали від обстрілів

Фото: Суспільне

В Одесі планують капітальний ремонт двох будинків, які постраждали від обстрілів рф.

Таке рішення виносять на сесію Одеської міської ради, повідомляє кореспондентка "Центру публічних розслідувань".

Заплановане відновлення багатоквартирного житлового будинку за адресою: Середня, 24, корпус 4,  що вже підтримали раніше депутати. У багатоповерхівку 29 грудня 2023 року влучила ракета рф. Тут потрібні термінові протиаварійні роботи.

А ось новий об'єкт, по вул. Прохоровська, 40, корп. 6, був пошкоджений внаслідок збройної агресії рф 24 січня 2024 року.

Таким чином, орієнтовні обсяги фінансування заходів Програми збільшено на 32 мільйони 254 тисяч гривень.

Водночас поки що жодна комісія або виконком Одеської міської ради не підтримали рішення. На комісії з питань ЖКГ не було кворуму, а виконком ще не голосував за це рішення.

Раніше кошти запланували на відновлення житлових будинків на Військовому узвозі, вулицях Висоцького, 10, Канатній, 1, Аполлона Скальковського, 8, Академіка Заболотного, 54. До переліку потрапили також будинки по вулицях Пішеніна, Картамишевська та Тираспольське шосе.

Нагадаємо, що у вересні 2023 року в Одесі планували виділити першу суму на відновлення пошкоджень спільного майна багатоквартирних будинків, що постраждали внаслідок російської агресії. Це питання обговорювали на комісії з питань бюджетної політики Одеської міськради. Всього на напрямок тоді було виділено 20 млн грн.

Як пояснювала директорка департаменту міського господарства Наталія Мостовських, тоді тільки на чотири об’єкти були висновки про технічний стан. Це пров. Скальковського, 8; вул. Висоцького, 10; вул. Канатна, 1а; Військовий спуск, 18. 

Олеся Калайтович.