Чиновник Одеської облради, який тероборону порівняв з "бандформуванням", зберігав у 2022 році понад мільйон готівкою

11 березня 2024 р. 13:46

Чиновник Одеської облради, який тероборону порівняв з "бандформуванням", зберігав у 2022 році понад мільйон готівкою

Фото: Facebook

Заступник Одеської обласної ради Вадим Шкарівський зберігав у 2022 році 1,2 мільйона гривень готівкою, а його дружина Лілія 35 тисяч доларів.

Про це йдеться у декларації чиновника, оприлюдненої Національним агентством з питань запобігання корупції, повідомляє "Центр публічних розслідувань". 

З доходу Шкарівський мав заробітну платню 643 тисячі гривні та пенсію — майже 100 тисяч грн.

Їздив чиновник на Toyota Highlander 2020 року випуску, який придбав у 2020 році. Також володіє причепом й човном Tuna 460 DC AL.

З нерухомості Шкарівський володіє квартирою площею 72,9 кв. м в Одесі, машиномісцем - 15,9 кв. м також в Одесі, двома будинками рибалки площею 55,5 кв. м та 54,6 кв. м в селищі Таїрове.

Лілія Шкарівська має земельну ділянку площею 8,6 сотки у Красносілці.  

Зазначимо, що чиновнику, якого обирали як представника партії "Опозиційна платформа — За життя",  поки вдається зберігати свою посаду попри намагання фракції "Європейської Солідарності" його змістити. 

висловлюваннями щодо "Революції Гідності",

Вадим Шкарівський на початку повномасштабного вторгнення рф називав тероборону "бандформуваннями", а в 2021 року заявив, що чоловіки, які звертаються із заявами про домашнє насильство - "не зовсім чоловіки", також відомий своїми висловлюваннями щодо Революції Гідності 2013-2014 року "державним переворотом". До того під час сесії ради 24 грудня 2020 року Вадим Шкарівський вже заявляв, що Революція Гідності "розвалила державу".

Тим часом заступниця голови Одеської районної адміністрації Алла Вишнякова придбала у 2021 році 20 гектари землі.

Раніше НАЗК оприлюднило декларації заступників голів ОВА у різні періоди: Бориса ВолошенковаСергія ПідгайногоСвітлани Фабрикант, Костянтина Гоя, Дмитра РадуловаАндрія ФігеляВолодимира Завадського, Сергія КропивиРомана ГригоришинаОлега Муратова

Нагадаємо, що декларацію голови ОВА Олега Кіпера НАЗК засекретило. 

Читайте також: 5 автомобілів мера Ізмаїла, 80 соток землі мера Южного та мопед мера Подільська: декларації міських голів Одещини Також свої статки задекларували Білгород-Дністровський міський голова Віталій Граждан та виконувач обов'язків міського голови Подільська Олег Албанський.

Тим часом Одеський міський голова Геннадій Труханов у деклараціях за 2021 та 2022 роки вказав наявність вітчима Миколи Данилюка, який не фігурував у декларації за 2020 рік, та подарував матері мера 11 мільйонів 577 тисяч 213 гривень. 

Кирило Бойко