ЗМІ дізналися про найдорожчі апартаменти нардепа Нестора Шуфрича в Одесі

29 березня 2023 р. 07:01

ЗМІ дізналися про найдорожчі апартаменти нардепа Нестора Шуфрича в Одесі

Фото: скріншот з відео

Народний депутат України від забороненої партії ОПЗЖ Нестор Шуфрич володіє тисячами квадратних метрів нерухомості й гектарами землі по Україні, включно з Кримом.

Про це йдеться у розслідуванні проєкту BIHUS Info.

"Поки одних проросійських нардепів від ОПЗЖ позбавляють мандатів, арештовують, обмінюють, а їхні активи передають на користь державі, інші й далі ходять у парламент, голосують і збільшують свої і так мільйонні статки. Близький соратник Медведчука Нестор Шуфрич досі на волі, попри свої проросійські погляди, інцидент із фотографуванням блокпосту, невизнання росії агресором та інші речі, що мали б насторожувати, але чомусь ніяк не впливають на політика", - каже у випуску Максим Опанасенко.

За словами розлідувача, частина найдорожчих активів Шуфрича записана на підставних осіб. Ще частина — на "людину, яка ще недавно працювала на "Лукойл", торгувала в Європі російським газом і продавала росіянам громадянство ЄС".

У родини Шуфрича є чотири маєтки у Конча-Заспі. Будинки займають площу понад дві тис. кв. метрів, а землі – понад гектар. Загальна вартість майна – чверть мільйона гривень лише у Козині, підрахували автори.

Перший та основний маєток — самого Шуфрича площею понад 700 кв. метрів майже на гектарі землі з виходом до води, оформлене по договору дарування. Орієнтовна вартість "подарунку", за даними BIHUS Info, близько 130 млн гривень.

Другий маєток — особняк на 358 квадратів та 15 соток землі приблизною ціною 50 млн гривень записаний на Катерину Майкову (дружину Шуфрича) та її фірму.

Третій маєток — у власності сина Олександра площею 300 кв. метрів за 30 млн гривень.

Четвертий маєток на 633 квадрати належить компанії батька Шуфрича. 

Компанія пов'язана з кіпрським офшором та Тетяною Скакун із пропискою у селі Харпачка Вінницької області, з'ясували журналісти.

Шуфрич та його син Олександр мають шість квартир у центрі Києва — дві з них на вулиці Малопідвальна біля будівлі СБУ та на Лобановського 6-А. Саме цей будинок пошкодила ракета рф на початку повномасштабного вторгнення.

Квартири у Шуфрича є на вулицях Старонаводницька, Жилянська та Велика Васильківська. Загальна вартість активів може досягати 130 млн гривень.

Розслідувачі знайшли в Одесі у батька нардепа нерухомість у комплексі "Марістелла" посеред пляжу. Наприкінці січня 2014 року у розпал подій на Майдані батько Шуфрича став власником апартаментів на 500 кв. метрів та двох паркомісць.

У липні 2021 року син нардепа Олександр купив там три паркомісця та два нежитлових приміщення площею 630 кв. метрів.

Усі нежитлові приміщення Шуфричів в Одесі оцінили у понад 100 млн гривень.

Також батьку Шуфрича належить комплекс "Конюшня Бутенка", ще частину землі та нерухомості записано на помічника нардепа Черепаню.

З Шуфричем пов'язують мисливські угіддя у Закарпатській, Сумській областях та посеред заповідника у Київській області.

Ще один актив - Київський річковий порт, серед акціонерів якого є угорська компанія St George Residence.

В лютому 2023 року окупаційна влада в Криму говорила про плани "націоналізації" активів бізнесменів з України. До списку потрапила і ТОВ "ЕСТЕЙТ ХОЛДИНГ ГРУП" Нестора Шуфрича.