Антикорупційний суд продовжив обовʼязки меру Рені, якого підозрюють у вимаганні хабаря

22 травня 2023 р. 19:15

Антикорупційний суд продовжив обовʼязки меру Рені, якого підозрюють у вимаганні хабаря

Фото: НАБУ

Вищий антикорупційний суд продовжив до 17 липня строк дії обов'язків, покладених на міського голову Рені Одеської області Ігоря Плехова.

Про це йдеться у відповідній ухвалі суду.

16 березня прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за матеріалами досудового розслідування Національного антикорупційного бюро України скерував до суду обвинувальний акт за обвинуваченням голови та депутата однієї з міських рад Ізмаїльського району Одеської області, у проханні та одержанні неправомірної вигоди

За даними слідства, депутат ради, який одночасно обіймає посаду голови постійної комісії, що займається земельними питаннями, діючи за попередньою змовою з міським головою, отримав частину неправомірної вигоди в сумі 50 тисяч доларів США від громадянина за надання йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 гектари.

Загальна сума хабара становила 100 тисяч доларів США.  

24 січня 2023 року під час одержання першого траншу у 50 тисяч доларів США їх викрили.  Наступного дня їм повідомили про підозру.

26 січня суддя Вищого антикорупційного суду України образ запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для депутата Ренійської міської ради в Одеській області Івана Пойдолова.

Проте як зазначили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, депутат може вийти зі слідчого ізолятора в разі внесення застави у 1 мільйон 879 тисяч гривень. 

Строк дії запобіжного заходу - до 24 березня 2023 року.

У разі внесення застави на підозрюваного буде покладено такі обов’язки:

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду;
  • не відлучатися із міста проживання без дозволу детектива, прокурора або суду;
  • повідомляти прокурора, детектива або суд про зміну свого місяця проживання та роботи; 
  • утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками;
  • здати на зберігання до відповідного органу паспорт (паспорти) для виїзду за кордон;
  • носити електронний засіб контролю.

26 січня Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід міському голові Рені Ігорю Плєхову, якого затримали при одержанні неправомірної вигоди.

У відношені міського голови суд обмежився заставою в 1 мільйон 342 тисячі гривень. Річ у тім, що Ігор Плєхов пересувається лише за допомогою інвалідного візка. 

В Ренійській міській раді Іван Пойдолов є головою комісії з питань містобудування, архітектури, земельних відносин, охорони природи та історичного середовища. В міську раду він обирався як представник "Опозиційної платформи - За життя".