Справа одеського посадовця, який роздавав землю на узбережжі: слідство завершено

20 квітня 2023 р. 15:20

Справа одеського посадовця, який роздавав землю на узбережжі: слідство завершено

Фото: СБУ

Завершено слідство  щодо одержання неправомірної вигоди посадовцем Одеської обласної військової (державної) адміністрації.

Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі

19 квітня САП та НАБУ завершили досудове розслідування у справі стосовно чиновника Одеської ОВА, якого викрили на одержанні хабаря.

На сьогодні матеріали кримінального провадження відкрито стороні захисту для ознайомлення.  

Встановлено, що посадовець вимагав та фактично одержав першу частину неправомірної вигоди в сумі 40 тис. дол. США від підприємця за виділення в оренду земельних ділянок на території області.  

Дії підозрюваного кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. 

1 лютого 2023 року правоохоронці затримали посадовця департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відношень Одеської обласної військової адміністрації Сергія Чухрія під час отримання 40 тисяч доларів США хабаря.

Його звинуватили в тому, що за різні суми він пропонував комерсантам своє сприяння у "безперешкодному" виділенні земельних ділянок у південному регіоні. На цей раз він "гарантував" бізнесмену виділення в оренду двох земельних площ на узбережжі Дунаю.

Згодом прокуратура Одеської області передала до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження за підозрою заступника начальника управління розвитку земельних відносин Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної державної адміністрації Сергія Чухрія в одержанні 40 тисяч доларів неправомірної вигоди за неперешкоджання в отриманні та надання дозволу на виділення в оренду земельних ділянок у розмірі 4 га та 1 га на узбережжі річки Дунай в місті Рені.

Він вийшов із СІЗО під заставу 4,83 млн грн з обов'язками: повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у вказаному кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. 

Суд відсторонив підозрюваного від посади до 2 травня 2023 року.

Раніше Сергій Чухрій працював у Державній службі боротьби з економічною злочинністю МВС України.