Директора фірми, що належить меру Херсона, підозрюють у пособництві рф

03 березня 2024 р. 17:15

Директора фірми, що належить меру Херсона, підозрюють у пособництві рф

Фото з соцмереж

Херсонські правоохоронці повідомили про підозру у допомозі росії директору торгового дому "Горностаївський райагрохім" Юрію Васильєву.

Про це стало відомо з тексту оголошення про підозру.

Слідчі встановили, що у липні 2022 року Васильєв добровільно передав майнові права ТОВ "ТД "Горностаївський райагрохім" та майно вказаного товариства російській ТОВ "Аграріан" за 5 мільйонів гривень. При цьому, згідно з установчими та реєстраційними документами Васильєв мав право вчиняти правочинів від імені товариства на суму, що не перевищує 200 тисяч гривень з одним контрагентом за один день.

Новий власник ТОВки, громадянин України Альберт Резця, перереєстрував фірму у незаконних органах влади за російським законодавством й продовжив здійснювати господарську діяльність на окупованій території Херсонської області.

За даними YouControl ТОВ "ТД "Горностаївський райагрохім" входить до групи "Продексим", одним з власників якої є мер Херсону Ігор Колихаєв. До того ж Юрій Васільєв є депутатом Горностаївської селищної ради від партії Ігоря Колихаєва "Нам тут жити!".

За інформацією Центра журналістських розслідувань, це не перший директор фірми, пов'язаної з мером Херсона, якого підозрюють у пособництві росіянам. Підозри також оголошені 47-річному Сергію Плачкову та 68-річному Петру Ляшко.

Мешканець Каховки, голова ФГ "Юкос і К" Петро Ляшко, за версією слідства, увійшов до складу засновників незаконно зареєстрованих у російській юрисдикції ТОВ "ТД «Продексім", ТОВ "ТД "Горностаївський райагрохім" й СБК "Світанок" та "очолив" останні два з них. За даними ЦЖР, Петро Ляшко дійсно співпрацював з окупантами, надавав їм техніку і місце для розміщення своїх підрозділів. 

Читайте також: Суд арештував майно ексдепутата Херсонської облради, який очолив окупаційне "міністерство".

Мешканець Херсона Сергій Плачков добровільно передав майнові права очолюваного ним СБК Світанок у селі Костогризове російському ООО "Аграриан".

До складу засновників ФГ "Юкос і К" і СБК "Світанок" входить батько мера Колихаєва Віктор Колихаєв.

Усім трьом керівникам аграрних підприємств заочно повідомлено підозру в пособництві державі-агресору. Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від 10 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, син колишнього мера Одеси Володимир Боделан очолив "представництво" окупаційної адміністрації лівобережжя Херсонської області у москві.

Раніше суд конфіскував квартири сальдо в Криму, Одесі та Херсоні, але активи доньки не чіпали.

Олеся Ланцман