Війна не вплинула: як зросла зарплата заступника міського голови Миколаєва

26 квітня 2024 р. 15:15

Війна не вплинула: як зросла зарплата заступника міського голови Миколаєва

Фото: trkmart.tv

Заступник Миколаївського міського голови Анатолій Петров отримав у 2023 році від міськради майже 914 тисяч грн заробітної платні, тоді як у 2022 році - 745 тисяч. 

Про це свідчить тогорічна декларація посадовця, оприлюднена Національним агентством з питань запобігання корупції, повідомляє Центр публічних розслідувань. 

Петров задекларував квартиру у селі Добра Криниця у Баштанському районі площею 115,7 кв. м та три земельні ділянки, загальною площею 138 тисяч 49 кв. м.

Його дружина Любов володіє квартирою у Миколаєві на 29,8 кв.м та земельною ділянкою у селі Добра Криниця, площею 20 тисяч кв. м. 

Віцемер не має власної автівки, проте його дружина їздить на Opel Astra.

Крім того, що в чиновника зросла зарплата до 913 734 грн, він ще отримав подарунок від профспілкового комітету виконавчих органів Миколаївської міської ради - 1 тис. грн та 58 941 грн, як дохід від надання майна в оренду. 

Його дружина за рік заробила 283 119 грн зарплати та отримала 33 322 грн пенсії.

У банках родина гроші не зберігає, готівкою у чиновника задекларовано 15 тисяч доларів. У 2022 році загальна сума збережень у готівці складала 20 тисяч доларів.

Нагадаємо, що профспілковий комітет виконавчих органів Миколаївської міської ради торік подарував заступнику міського голови Юрію Андрієнку також 1 тисячу гривень. 

А от підозрюваний у корупції віцемер Миколаєва Сергій Коренєв вказав майже мільйонний дохід родини.

Нагадаємо, дружина першого віцемера Миколаєва Віталія Лукова придбала дачу та землю.

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич торік заробив  678 тисяч гривень зарплатні, а його дружина Катерина придбала криптовалюту та акції польських компаній.

А от дружина очільника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма — Юлія торік заробила підприємництвом півмільйона гривень.

Ната Чернецька