Підозрюваний у корупції віцемер Миколаєва вказав майже мільйонний дохід родини

25 квітня 2024 р. 13:27

Підозрюваний у корупції віцемер Миколаєва вказав майже мільйонний дохід родини

Фото: Facebook

Чиновник прозвітував, що у нього майже "ні кола ні двора". Єдине, що належить виключно посадовцю — земельна ділянка 0,1 га у Миколаєві. 

Відповідна інформація міститься у декларації заступника міського голови Миколаєва Сергія Коренєва за 2023 рік, яку оприлюднило Національне агентство з питань запобігання корупції, повідомляє Центр публічних розслідувань.

Окрім земельної ділянки, з нерухомості чиновник вказав квартиру 55,8 кв.м, якою він володіє з дружиною Юлією навпіл. Також дружині належить квартира 52 кв.м, ще однією квартирою вона володіє на 33%. 

З автівок у родини задекларована TOYOTA, яка належить Юлії, а також MAZDA, якою вона має право керувати. 

Також дружині належить 30% ТОВ НІКСІТІ-ДЕВЕЛОПМЕНТ. 

У родини з джерел доходу: заробітна плата Юлії в Національному університеті кораблебудування – 64 тис. грн, пенсія Сергія – 66 тис. грн та зарплата чиновника – 826 тис. грн. Також чоловік вказав дохід - 25 грн від "ПриватБанку", а дружина - 248 грн від "Сенс Банку".

Читайте також: Живуть на зарплату й зберігають мільйони: рейтинг миколаївських нардепів

При цьому подружжя не тримає гроші в банках, а готівку задекларував лише чоловік – 5 тис. доларів та 150 тис. грн, в дружини таких грошей не має.

У 2021 році детективи Національного антикорупційного бюро України затримали Коренєва на кордоні з Угорщиною. Також затримали депутатку Одеської міськради Марину Лозовенко, першого заступника директора департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міськради Олександра Брижатого і ще одного керівника приватної компанії. Їх підозрюють у привласненні 26,8 мільйона гривень під час реконструкції Соборної площі у Миколаєві. Суд постановив тримати Коренєва  під вартою, згодом за нього внесли заставу. У червні 2023 року справу почали слухати в антикорупційному суді. Зазначимо, що фігуранти не визнають свою вину.

Раніше повідомлялося, що на поїздки за кордон підозрюваного у корупції віцемера Миколаєва витратили понад 100 тисяч.

Нагадаємо, дружина першого віцемера Миколаєва Віталія Лукова придбала дачу та землю.

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич торік заробив  678 тисяч гривень зарплатні, а його дружина Катерина придбала криптовалюту та акції польських компаній.

А от дружина очільника Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма — Юлія торік заробила підприємництвом півмільйона гривень.

Ната Чернецька