Антикорупційний суд відмовився закривати справу колишнього очільника поліції Одещини

26 грудня 2022 р. 12:54

Антикорупційний суд відмовився закривати справу колишнього очільника поліції Одещини

Фото: Слово і Діло

Вищий антикорупційний суд України відхилив клопотання адвокатів колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна щодо припинення кримінального провадження у справі про заволодіння контрафактними цигарками, повідомляє Інтент.  

Адвокати наполягали, що у справі закінчився строк досудового розслідування після повідомлення фігурантам про підозру. 

Що ж до нових епізодів у справі, то вони були внесені до неї після набуття чинності до кримінально-процесуального кодексу Законом України "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" від 3 жовтня 2017 року.

Однак судді не погодилися із цими аргументами. 

Ексначальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, його заступника Костянтина Гейка та ще двох осіб обвинувачують у заволодінні контрафактними цигарками на суму понад 13 мільйонів гривень.

Слідство встановило, що керівники приватних компаній у змові з екскерівниками Нацполіції Одещини у 2018 році незаконно заволоділи великою партією контрафактної тютюнової продукції, яка мала статус речових доказів у кримінальному провадженні, що розслідували слідчі ГУ НП Одеської області. Після чого випустили її в незаконний обіг. Йдеться про партію обсягом у сім морських контейнерів.

У липні 2019 року НАБУ та САП повідомили зазначеним чотирьом особам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»).

У червні 2021 року ВАКС пришвидшив передачу до суду кримінального провадження за підозрою колишнього начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Дмитра Головіна, його експершого заступника Костянтина Гейка та бізнесмена Олександра Чудакова у причетності до заволодіння цигарками.

Заставу обвинуваченого по справі ексочільника поліції Одещини у квітні 2022 року передали на потреби ЗСУ.