Без конкуренції: ремонт ліцею на Одещині за 100 мільйонів віддали підряднику не торгуючись

29 травня 2024 р. 15:09

Без конкуренції: ремонт ліцею на Одещині за 100 мільйонів віддали підряднику не торгуючись

Фото: Арцизький ліцей №5/ facebook

В Одеській області обрали підрядника, який проведе реконструкцію ліцею №5 у місті Арциз. На роботи витратять майже 100 мільйонів гривень. Переможця обрали без аукціону.

Про це йдеться на сайті електронних закупівель Prozorro.

За даними системи, замовником виступив Відділ освіти, молоді та спорту Арцизької міської ради. Закупівлю провели в форматі відкритих торгів з особливостями. Єдиним учасником закупівлі стало товариство з обмеженою відповідальністю "Моноліт-Центр".

Компанія має провести реконструкцію будівлі Арцизького ліцею № 5 з початковою школою та гімназією.

(Фото: Скріншот з сайту Prozorro)

Всі роботи необхідно завершити до кінця 2025 року. Загальна вартість закупівлі - 99 мільйонів 266 тисяч 281 гривня. Кошти для цього надасть  Європейський інвестиційний банк – за Програмою з відновлення України.

Згідно з тендерної документації, існуюча будівля, яка підлягає реконструкції, не придатна для ремонту та подальшої експлуатації. Тому було прийнято рішення повністю знести будівлю, а на цьому місці, згідно з завданням проєктування, передбачити нову будівлю, в якій організувати приміщення освітнього процесу.

Там мають бути: харчоблок, майстерні, вісім кабінетів та ресурсна кімната, бібліотека, санвузли (окремі для хлопчиків та дівчаток, а також для персоналу), фізкультурно-спортивний зал, який вміщуватиме одночасно три класи, актовий зал з костюмерною.

За даними сервісу YouControl, компанія "Моноліт-Центр" зареєстрована в Харкові з 2007 року. Її власником є Євген Мусієнко з Краматорська. Керівник фірми – Іван Литовченко. Основний вид діяльності компанії - неспеціалізована оптова торгівля.

Зазначимо, що відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

Нагадаємо, компанія експосадовця виграла тендер на ремонт одеської школи за майже 68 мільйонів.

Ірина Глухова