Бізнесмен привласнив гроші з бюджету Одеси та втік до росії

02 квітня 2023 р. 07:28

Бізнесмен привласнив гроші з бюджету Одеси та втік до росії

Фото:REUTERS

Керівник ТОВ "Білд Райт" Асламбек Ярічев обвинувачується у розтраті коштів громади Одеси  під час будівельних робіт за попередньою змовою з чиновниками Одеської міської ради. 

Про це стало відомо з ухвали Суворовського районного суда Одеси.

Бізнесмен підписав акт з прийняття виконаних будівельних робіт за грудень 2014 року, в якому відображені завідомо неправдиві відомості щодо вартості та обсягу виконаних робіт на суму 62054,09 грн.

Обвинувачений будучи належним чином сповіщеним про час і місце судових засідань в суд жодного разу не з`явився.

З відомостей, наданих Головним центром обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби вбачається, що Ярічев Асламбєк 19 січня 2022 року перетнув державний кордон в пункті пропуску Бачівськ у напрямку російської федерації. Інформація про перетин кордону у зворотному напрямку відсутня.

Суворовський районний суд  постановив оголосити в міжнародний розшук обвинуваченого у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.28, ч.1 ст.366, ч.3ст. 191 КК України, уродженця с. Алхан-Кала, Грозненського району, Чеченської Республіки, російської федерації, громадянина України.

Йдеться про справу ексголови Суворовського району Одеси Олександра Олександрочкіна та його заступника Олександра Ляшенко, які у період з 2014 року спільно з директорами приватних будівельних фірм розтратили більш ніж 250 тисяч гривень бюджетних коштів, виділених на ремонт установ житлового фонду Одеси.

Раніше посадовця Одеської ОВА викрили на схемі розкрадання коштів облбюджету.

За процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури повідомлено про підозру організатору злочинної схеми та трьом його співучасникам за фактом заволодіння бюджетними коштами (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 191, ч.ч. 3,4 ст. 358 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що директор одного з держпідприємств розробив злочину схему з розкрадання коштів обласного бюджету, які виділяються комунальним закладам для проведення ремонтних робіт.

До реалізації своїх намірів ділок залучив керівника одного з Департаментів Одеської обласної держадміністрації та двох знайомих, а для укладення договорів підряду задіяв підконтрольного підрядника.

За даними ЗМІ, йдеться про керівника департаменту освіти та науки Одеської обласної військової адміністрації Олександра Лончака.

Створивши видимість легітимності своїх дій, спільники заволоділи бюджетними коштами, шляхом підроблення та підписання актів приймання виконаних будівельних робіт покрівлі спального корпусу КЗ "Одеський обласний ліцей № 6 Одеської обласної ради" та ремонтно-будівельних робіт приміщень Барабойського психоневрологічного будинку-інтернату.

Внаслідок таких протиправних дій державі завдано майже 400 тис грн шкоди.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників УСБУ в Одеській області.