Будівництво Центру безпеки громадян під Одесою подорожчало на десять мільйонів

18 грудня 2023 р. 12:50

Будівництво Центру безпеки громадян під Одесою подорожчало на десять мільйонів

Фото: Центр безпеки громадян Авангардівської громади

Відділ капітального будівництва, житлово-комунального господарства, комунального майна Авангардівської селищної ради в Одеській області провів аукціон для обрання підрядника, якому заплатять за будівництво адміністративно-господарських споруд комунального закладу "Центр безпеки громадян".

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

За даними системи, аукціон відбувся 15 грудня за участі двох компаній товариства з обмеженою відповідальністю "Будівельна компанія "Комфорт Буд" та товариства з обмеженою відповідальністю "Буд-Марка". 

Переможцем обрали перше. Компанія погодилася працювати за 21 мільйон 708,5 тисячі гривень. В разі укладання угоди ТОВ має завершити будівництво до 20 грудня 2024 року.

За даними сервісу YouControl, ТОВ "Будівельна компанія "Комфорт Буд" зареєстроване у 2017 році в Одесі. Кінцевим бенефіціаром наразі є теплодарець Денис Нікітенков.

Зазначимо, що це будівництво за скоригованим проєктом. У березні 2022 року закупівлю вже проводили й також за участі двох компаній — товариства з обмеженою відповідальністю "Капіталсістембуд" та ТОВ "Строй Імперія".

Переможцем обрали ТОВ "Строй Імперія", яке погоджувалося працювати за 11 мільйонів 676,5 тисячі гривень. При цьому відхиливши дешевшу пропозицію конкурента. ТОВ "Капіталсістембуд" готове було працювати за 11 мільйонів 319 тисяч гривень. 

Утім введення на території України правового режиму воєнного стану, що призвело до неможливості виконання сторонами своїх зобов'язань тож результати аукціону скасували й компанія нічого не отримала.

Тим часом до цього, у жовтні 2018 року, Відділ капітального будівництва, житлово-комунального господарства, комунального майна Авангардівської селищної ради обрав підрядника для будівництва Центру безпеки громадян. 

Конкурентів в аукціоні було четверо, серед яких до речі й ТОВ "Будівельна компанія "Комфорт Буд", але тоді перемогло приватне підприємство "Гранд-Газ-Сервіс", яке погодилося працювати за 9 мільйонів 999 тисяч 999 гривень. Компанія отримала 9 мільйонів 999 тисяч 920 гривень, а згодом за переговорною процедурою вже без конкурентів ще 3 мільйони 884,2 тисячі гривень.