Чиновниці "Херсонтеплоенерго" вивели 13 мільйонів гривень підприємства на власні рахунки — ДБР

03 травня 2024 р. 14:47

Чиновниці "Херсонтеплоенерго" вивели 13 мільйонів гривень підприємства на власні рахунки — ДБР

Фото: ДБР

Чиновниць комунального підприємства "Херсонтеплоенерго" звинувачують у виведенні 13 млн грн з комунального підприємства на власні рахунки.

Як повідомили в Держбюро розслідувань, детективи завершили  розслідування по цій справі.

На початку окупації Херсона на рахунках КП були накопичені платежі від фізичних та юридичних осіб за надані послуги з постачання теплової енергії.

"Замість збереження грошей підприємства на депозиті або оплати боргів за газ директорка підприємства організувала схему виведення коштів на приватні рахунки. До реалізації протиправної схеми вона залучила головного бухгалтера та керівницю профспілкової організації", - стверджують в ДБР.

За їх інформацією, директорка та головбух переказали гроші на рахунок профспілкової організації всупереч законодавству, яке діє під час воєнного стану.

Читайте також: Директора фірми, що належить меру Херсона, підозрюють у пособництві рф.

"Потім за участі голови профспілкової організації ці кошти переказали під виглядом безвідсоткової позики на споживчі потреби на власні приватні рахунки. Далі вони могли розпоряджатися цими грошима на свій розсуд. Загалом за такою схемою з "Херсонтеплоенерго" в період з червня по серпень 2022 року було виведено 13 млн грн", - зазначили детективи.

Раніше ексдиректору херсонського комунального підприємства повідомили про підозру у розтраті понад 733 тис. грн бюджетних коштів на закупівлі OSB-плит. Про це повідомили в Херсонській облпрокуратурі. Чоловіка підозрюють у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).

Читайте також: Суд арештував майно ексдепутата Херсонської облради, який очолив окупаційне "міністерство".

Ната чернецька