Депутату з Білгорода-Дністровського продовжили термін перебування під домашнім арештом

17 серпня 2024 р. 09:30

Депутату з Білгорода-Дністровського продовжили термін перебування під домашнім арештом

Анатолій Хмільківський. Фото: Анатолій Хмільківський/facebook

Вищий антикорупційний суд продовжив до 13 жовтня строк тримання під нічним домашнім арештом депутата Білгород-Дністровської районної ради Одеської області Анатолія Хмільківського, якого обвинувачують у підбуренні бізнесмена до хабарництва.

Рішення суд ухвалив 13 серпня, у відповідь на клопотання прокурорів  повідомило видання "Слово і діло".

Таким чином депутат залишатиметься під домашнім арештом з 22:00 до 6:00 ще до 13 жовтня. 

Річ у тім, що саме 13 серпня закінчувався термін дії попередньої ухвали суду, щодо продовження дії цього запобіжного заходу тож прокурор й подавав клопотання. Також депутату продовжили дію таких обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у цьому кримінальному провадженні та здати на зберігання закордонні паспорти.

Загалом же депутат перебуває під домашнім арештом з квітня. Річ у тім, що в березні  Одеська обласна прокуратура повідомила про затримання на хабарі депутата Білгород-Дністровської районної ради. Він, вважають правоохоронці, пропонував підприємцю за хабар допомогти отримати в оренду землю біля села Молодіжне. 

Звісно прізвища депутата, тоді прокуратура не назвала, але редакція "Антикорупційного виміру" зʼясувала, що депутат, про якого йдеться – це Анатолій Хмільківський з політичної партії "За Майбутнє". 

В Білгород-Дністровській районній раді він очолював постійну комісію з питань земельних відносин та адміністративно-територіального устрою. Крім того, працював директором комунального підприємства "Житлово-комунальне господарство Білгород-Дністровської районної ради". Від цієї посади його відсторонив слідчий суддя Київського районного суду Одеси. Однак згодом Одеський апеляційний суд його поновив на цій посаді.