Чиновницю Одеської митниці затримали після одержання хабаря, — прокуратура

12 березня 2024 р. 14:10

Чиновницю Одеської митниці затримали після одержання хабаря, — прокуратура

Фото: Одеська облпрокуратура

Заступниці начальника одного з відділів Управління адміністративно-господарської діяльності Одеської митниці повідомили про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). 

Про це повідомили в Одеській облпрокуратурі

За даними слідства, посадовиця митниці вимагала від підприємця винагороду за безперешкодне повернення імпортованого товару, який був поміщений на склад митного пункту "Ізмаїл" до завершення процесу розмитнення.


Фото: Одеська облпрокуратура

"За 500 доларів вона обіцяла не створювати бюрократичні перешкоди при видачі дозволу на отримання зазначеного товару зі складу. Співробітницю митниці затримали після одержання неправомірних коштів", - повідомили в прокуратурі.


Фото: Одеська облпрокуратура

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави. Вирішується питання щодо відсторонення від займаної посади.

Раніше повідомлялося, що Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу прокурора САП на рішення щодо конфіскації майна колишнього заступника начальника митного поста — начальника відділу митного оформлення №1 митного поста "Одеса-автомобільний" Одеської митниці Віктора Ткаченка.

Прокурор САП у листопаді 2023 року звернувся до суду з позовом на визнання необґрунтованими активів Ткаченка вартістю 2,83 млн грн, використовуючи матеріали Нацагентства, НАБУ та САП. За його словами, експосадовець, не маючи достатніх законних доходів, у 2020 році через третю особу придбав квартиру і два машиномісця у центрі Одеси, які потім були подаровані йому.

За даними Трансперенсі Інтернешнл Україна, Ткаченко запевняв, що квартиру в центрі Одеси його мати придбала із власних заощаджень, а також позики знайомої їхньої сім’ї — Мельничук. Суд допитав знайому, яка позичила майже 2 млн гривень на придбання квартири. Виявилося, що жінка позичила таку велику суму грошей безвідсотково. І була впевнена, що відповідач Ткаченко точно поверне борг, попри свою скромну зарплату митника, адже знає його як порядну людину. 

Ната Чернецька