Ексголові "Українського Дунайського пароплавства" можуть надягнути електронний браслет

02 лютого 2024 р. 22:37

Ексголові "Українського Дунайського пароплавства" можуть надягнути електронний браслет

Фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому очільнику "Українського Дунайського пароплавства" Дмитру Барінову у вигляді застави в розмірі чотири мільйони гривень. Барінова підозрюють у розкраданні майна УДП.

Про це повідомила пресслужба ВАКС.

Згідно із судовим рішенням, фігурант зобов’язаний до 1 квітня носити електронний браслет, прибувати до органу досудового розслідування, прокурори та суду за першою вимогою й повідомляти їм про зміну місць свого проживання та роботи.

Також Барінову заборонено відлучатися за межі Одеси та Одеської області без дозволу слідчого, прокурора та суду.

Серед іншого, підозрюваний має здати на зберігання до відповідного органу паспорт (паспорти) для виїзду за кордон.

Застава має бути внесена не пізніше п’яти днів із дня обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що нещодавно НАБУ і САП повідомили про підозру двом ексдепутатам Одеської облради та ще чотирьом у заволодінні 32 суднами Дунайського пароплавства більш ніж на 80 млн гривень.

За даними слідства, депутати організували схему заволодіння ліхтерами УДП у серпні 2017 року. Судна передавали для фрахту підконтрольній компанії, яка потім переправляла їх до Туреччини. Там ліхтери розбирали та будували з них баржі більшої місткості, після чого організатори відбуксирували їх в Україну для використання у власних комерційних цілях.

Правоохоронці не називають не розголошують їхні імена, але за даними ЗМІ, йдеться про одеських депутатів від забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Баранського і Віталія Саутенкова (за даними громадської кампанії "Атестація депутатів місцевих рад", після 24 лютого 2022 року вони перестали відвідувати пленарні засідання), а також ексголову правління УДП Дмитра Барінова.

Варто додати, що Барінов зараз обіймає посаду заступника голови із взаємодії з органами влади державного підприємства "Адміністрація морських портів України". До того ж він сам прокоментував вручення йому підозри у соцмережах.

"Я навіть радий нарешті поставити крапку у цій багаторічній справі й щоб реально винні були притягнуті до відповідальності. Завжди співпрацював зі слідством і продовжую це робити. Я абсолютно не винен і доводитиму це в судовому процесі", - написав Барінов у facebook.