Екскерівницю одеської податкової засудили до шести років за хабарництво

09 листопада 2023 р. 12:31

Екскерівницю одеської податкової засудили до шести років за хабарництво

Фото: Facebook Наталії Чеботарьової

Колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким колишніх виконувачку обов’язків начальника Головного управління Державної податкової служби Одеської області та її заступника визнано винуватими у пропозиції та наданні 25 тис. дол. неправомірної вигоди керівнику структурного підрозділу регіональної прокуратури.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Вироком суду колишню очільницю регіональної податкової служби Наталію Чеботарьову визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України та призначено покарання у виді шести років позбавлення волі, з позбавленням п'ятого рангу державного службовця та з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на три роки з конфіскацією всього належного їй на праві власності майна.

Читайте також: Вища рада правосуддя відсторонила від роботи голову райсуду Одещини, якого підозрюють у корупції

Її заступнику Володимиру Мосійчуку суд визначив покарання у виді п'яти років позбавлення волі, з позбавленням рангу державного службовця та з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій строком на три роки з конфіскацією майна.

Зазначимо, що вирок суду може бути оскаржений протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Читайте також: Звільнений через підозру в корупції колишній чиновник Одеської ОВА поскаржився на рішення суду.

В 2020 році слідством було встановлено, що очільниця регіональної ДПС, діючи спільно зі своїм заступником, запропонувала керівнику структурного підрозділу прокуратури цього ж регіону щомісячно надавати неправомірну вигоду у 25 тис. дол. США. Натомість останній мав не перешкоджати протиправній діяльності співробітників ДПС, пов’язаної із отриманням неправомірної вигоди від підприємців та не притягувати податківців до відповідальності.

Читайте також: Директора одеського НАБУ відсторонили: отримав нагороду від Ківалова.