Ексмер Одеси Костусєв, якого розшукує НАБУ, хотів оскаржити угоду про визнання вини, укладену з його заступником

15 травня 2024 р. 12:32

Ексмер Одеси Костусєв, якого розшукує НАБУ, хотів оскаржити угоду про визнання вини, укладену з його заступником

Фото: Facebook

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовилася переглядати угоду про визнання вини, укладену з колишнім заступником міського голови Одеси Анатолієм Орловським у рамках справи про незаконне заволодіння одеським аеропортом.

Таке рішення ухвалила АП ВАКС, пише видання "Слово і діло".

Раніше Орловський уклав із прокурором угоду про визнання винуватості. Підставою стало те, що він дав показання і викрив інших співучасників справи. Його засудили до 4 років і шести місяців позбавлення волі умовно, звільнивши з іспитовим строком 3 роки.

Захисник ексмера Одеси Олексія Костусєва подав скаргу на цей вирок.

"Апеляційну скаргу захисника підозрюваного (Олексія Костусєва – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 29 березня 2024 року повернути особі, яка її подала. Копію ухвали про повернення апеляційної скарги невідкладно надіслати особі, яка її подала, разом з апеляційною скаргою та усіма доданими до неї матеріалами", – йдеться у повідомленні.

Минулого року Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому одеському міському голові Олексію Костусєву його заступнику Анатолію Орловському, бізнесменам Борису Кауфману та Олександру Грановському в організації схеми щодо заволодіння майном комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Одеса" вартістю 118 мільйонів гривень та доходом від його діяльності протягом 2012-2022 років у розмірі понад 2,5 мільярди гривень.

У лютому ВАКС  дозволив спеціальне досудове розслідування щодо Костусєва. 11 грудня слідчий суддя ВАКС обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Захід застосують, коли підозрюваного затримають та доставлять для проведення розслідування.

Ната Чернецька