В ОК "Південь" перевіряють звинувачення у корупції стосовно воєнкома Одещини

25 квітня 2023 р. 17:45

В ОК "Південь" перевіряють звинувачення у корупції стосовно воєнкома Одещини

Фото: Одеса-Медіа

Колишній народний депутат України Ігор Мосійчук звинуватив очільника Одеського обласного територіального центру комплектації та соціальної підтримки (колишні військкомати, - ред) Євгена Борисова у тому, що військовий під час війни їздив за кордон, користується автівкою, яку ввіз у країну як гуманітарну допомогу, а також купив під час війни в іспанському курорті Марбелья за майже чотири млн євро елітну нерухомість.

Фото та документи Мосійчук опублікував у своєму ТГ-каналі.

За його словами йдеться про Mercedes Benz G63 AMG, який зареєстрували 15 листопада 2022 року за адресою: вулиця Заньковецької, 7/7. За адресою Малиновського РТЦК та СП (райвійськомат), який Євген Борисов очолював до переведення в обласної військовий комісаріат.

Ігор Мосійчук наполягає, що машину військовий оформив на дружину Олександру. За два дні після державної реєстрації, Mercedes Benz перетнув кордон України через  пункт пропуску Краківець (Польща) й наразі знаходиться за кордоном у Королівстві Іспанія, за адресою: 5, Av. Playas del Duque, 2, 29660 Marbella, Málaga, Spain у паркінгу вказаного житлового комплексу.

Також Ігор Мосійчук стверджує, що Новий рік Євген Борисов святкував там же ж в Іспанії.

Ми намагалися зв'язатися із Євгеном Борисовим за місцем роботи. Редакція готова надати можливість воєнкому прокоментувати обвинувачення екснардепа. 

В оперативному командуванні "Південь" повідомили, що безпосередньо заяви Ігоря Мосійчука не перевіряють через те, що вони не виглядають переконливими, хоча підозри перевівряють. 

Євгена Борисова призначили керувати військовим комісаріатом 4 липня 2019 року.

Військовий народився 1972 року в Одесі.

У 1992 році закінчив Ленінградське вище військове політичне училище ППО і проходив службу в зенітному дивізіоні танкового полку.

З 1996 року обіймав посади у військових комісаріатах Одеси. Кандидат юридичних наук. Закінчив Київський національний університет ім. Т.Г.Шевченка у 2014.

Зазначимо, що скандали з утриманням військовозобов'язаних в одеських терцентрах не вщухають. Але там заявляють, що "дехто з громадян, у спробах уникнути мобілізації та підвищити свій рейтинг в соціальних мережах, створює контент-дискредитацію Збройних Сил України, навмисно викривляючи факти".