Хабар за підтвердження інвалідності: одеській лікарці повідомили про підозру

13 лютого 2024 р. 21:48

Хабар за підтвердження інвалідності: одеській лікарці повідомили про підозру

Фото: Відділ комунікації поліції Одещини

Підтвердження інвалідності за 1800 доларів: лікарку одного з одеських медичних закладів звинуватили в одержанні хабаря. Жінці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Одещини.

За версією слідства, до медичної працівниці звернувся чоловік із хронічними захворюваннями з проханням направити його на проходження спеціальної комісії для підтвердження інвалідності та зазначити повний пакет документів, які є необхідними для такого звернення.

"Медикиня запевнила громадянина, що допоможе, але разом з тим повідомила: позитивне рішення комісії він зможе отримати лише за умови, якщо вона вплине на її членів за грошову винагороду. Свої послуги вона оцінила у 1800 доларів. Чоловік протягом деякого часу виконував настанови лікарки, проходив лікування та збирав необхідні медичні документи. А далі, за її вказівкою, перевів на її рахунок суму, яку вона озвучила", - зазначили в поліції.

Правоохоронці задокументували дії лікарки. У її службовому кабінеті провели санкціонований обшук, звідки вилучили медичну документацію та інші речі, які становлять інтерес для слідства.

Їй загрожує штраф у розмірі від 34 до 93,5 тис. грн або позбавленням волі до п’яти років.

Раніше в Одесі відбулись обшуки в колишнього генерального директора Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Олександра Міхайленко. Йому повідомили про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій у великих розмірах, в умовах воєнного стану.