Ексдиректора одеського медзакладу звинуватили в розкраданні майна на майже пів мільйона

19 січня 2024 р. 16:55

Ексдиректора одеського медзакладу звинуватили в розкраданні майна на майже пів мільйона

Фото: Нацполіція

В Одесі відбулись обшуки в колишнього генерального директора Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф. Йому повідомили про підозру у розтраті чужого майна у великих розмірах.

Про це повідомили в поліції Одещини.

Слідчі стверджують, що фігурант у 2022 році уклав договір з фізичною особою підприємицею, що займалась оптовою торгівлею фармацевтичними товарами, на закупівлю медичних матеріалів, вартість яких була значно вища за ринкову.


Фото: Нацполіція

"Понад 800 тисяч гривень посадовець заплатив за гемостатичні бинти та компресійні гемостатичні губки, переплативши на закупівлі майже 500 тисяч гривень", - зазначили правоохоронці.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненій у великих розмірах, в умовах воєнного стану. Цей злочин кваліфікується за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Наразі поліцейські клопочуть про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Чоловіку загрожує покарання позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зазначимо, що тоді медзаклад очолював Олександр Міхайленко. Зараз там керує Світлана Ізосімова

У вересні 2023 року голова Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олег Кіпер звільнив головного лікаря "Одеського регіонального клінічного протипухлинного центра Одеської обласної ради" Міхайленко через сумнівну закуплю томографу. 

Читайте наше розслідування: Одеський онкодиспансер: чому медцентр звинувачують у розкраданні мільйонів