Ізмаїльській морпорт планує купити сміттєвоз за 5 мільйонів

01 жовтня 2024 р. 19:33

Ізмаїльській морпорт планує купити сміттєвоз за 5 мільйонів

Фото: sbm-503

Підприємство в Одеській області планує придбати сміттєвоз з бічним завантаженням за понад 5 мільйонів гривень.

Відповідне оголошення опубліковано на сайти електронних публічних закупівель Prozorro.

 Відкриті торги з особливостями 30 вересня оголосило державне підприємство "Ізмаїльський морський торгівельний порт". Очікувану вартість сміттєвоза встановили у 5,1 мільйона гривень. Пропозиція від учасників приймають до 9 жовтня. Аукціон розпочнеться наступного дня, 10 жовтня.

Щодо самої автівки. Рік її випуску має бути не раніше 2024 року. Обладнаний сміттєвоз має бути обладнання кондиціонером, гальмівної системою з ABS, блокуванням міжколісного диференціала, електросклопідйомниками. Також мають бути дзеркала з зовнішні обігрівом, рульова колонка регульована по вильоту і куту нахилу, а сидіння водія мають бути на пневматичній підвісці  з можливістю регулювання. Бункер має мати об’єм – не менше 15 кубічних метрів.

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до Закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги. Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів. Часто під час таких торгів не відбувається аукціону, тож учасник не має конкурентів. 

Утім після початку повномасштабної агресії російської федерації у 2022 році Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону.

Раніше Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області провело закупівлю для обрання підрядника, якому заплатять за поточний ремонт холу першого поверху своєї будівлі на вулиці Прохорівській.

Наприклад, управління освіти, молоді, спорту та культури виконавчого комітету Березівської міської ради Одеської області провело закупівлю щодо ремонт школи з одним учасником у форматі відкритих торгів з особливостями. Підряд на 65,3 мільйона гривень отримало товариство з обмеженою відповідальністю "Буд-Контроль".

Олеся Ланцман