Конфіскація майна і заборона займати владні посади: вирок юристу, який співпрацював з окупантами

16 серпня 2023 р. 12:08

Конфіскація майна і заборона займати владні посади: вирок юристу, який співпрацював з окупантами

Колаж: advokatpost.com

Заборону на десять років працювати в органах влади та конфіскацію третини майна отримав мешканець селища Білозерка Херсонської області, який під час окупації працював юристом у Центрі зайнятості.

За інформацією Харківського антикорупційного центру, засуджений – Руслан Валентинович Данілов.

Згідно з вироком Херсонського міськсуду від 4 липня, під час окупації Білозерки, у серпні 2022 року Данілов добровільно погодився на пропозицію окупаційного голови "військово-цивільної адміністрації" та почав працювати юристом у міському Центрі зайнятості. При цьому він виконував робочі доручення та не мав у підпорядкуванні працівників.

Читайте також: Мешканка Снігурівки, яка очолила апарат адміністрації окупантів, отримала п'ять років ув’язнення

Судовий процес проходив у спрощеному режимі, без вивчення усіх доказів, оскільки обвинувачений визнав провину і розкаявся. 

Суд визнав Данілова винним за ч. 2 ст. 111-1 ККУ, тобто у колабораціонізмі – зайнятті посади, не пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади.

За даними з системи Youcontrol, в особи з такими ж прізвищем та ініціалами у Білозерці зареєстрована земельна ділянка та будинок. 

Читайте також: В Одесі тік-токерка, яка просила росію бомбити українців, відбулася забороною працювати у владі

Ця публікація була підготовлена "Центром публічних розслідувань" та ГО "Харківський антикорупційний центр" в рамках проекту "Підтримка журналістських розслідувань в Україні". Зміст публікації є винятковою відповідальністю "Центру публічних розслідувань" та ГО "Харківський антикорупційний центр" i не відображає погляди Європейського Союзу чи Інституту висвітлення війни та миру.