Мільйони на відбудову Херсонщини отримала фірма, пов'язана з новим заступником голови ОВА

22 червня 2024 р. 11:11

Мільйони на відбудову Херсонщини отримала фірма, пов'язана з новим заступником голови ОВА

Фото: IPC-Херсон

Сотні мільйонів гривень на відбудову школи та сільської ради у Високопіллі та у Великій Олександрівці  віддали компанії, що пов’язана з нещодавно призначеним заступником голови Херсонської ОВА Антона Самойленка та скандальним ексзаступником голови Національної поліції Дмитром Тишлеком.

Про це у своєму розслідуванні розповіли журналісти Bihus.info.

Журналісти з'ясували, що тернопільська компанія "Глобал Білд Інжиніринг", яка виграла тендери  на реконструкцію школи у Високопіллі на понад 130 мільйонів гривень та має відбудувати селищну раду у Великій Олександрівці за майже 90 мільйонів гривень техніку орендуватиме в компанії "Донбассугольстрой". Остання належить Анні Самойленко – дружині заступника голови Херсонської ОВА Антона Самойленка. Саме Самойленко займається в ОВА відбудовою. І саме з часів його призначення у 2023-го "Глобал Білд Інжинірингу" почала працювати на Херсонщині. 

Читайте також: Розкрадання мільйонів на відновленні Одещини: керівникам компаній повідомили про підозру

У коментарі Bihus.info Антон Самойленко інформацію не спростовував, а запевнив, що знає представників майже усіх компаній, що виграють торги в області. 

Разом з цим, журналісти знайшли ще низку цікавих зв’язків "Глобал Білд Інжинірингу". Так, співвласниками "Першої української дорожньо-будівельної компанії", яку раніше очолював новий директор "тендерного щасливчика", є Віктор Коркішко та Олександр Гарбуз.

Вони також є співвласниками ще низки будівельних компаній, які реалізовували програму "Велике будівництво" на Донеччині, Київщині й власне Херсонщині. Серед їхніх партнерів певний час була також Наталія Нечепоренко – близька подруга скандального ексзаступника голови Нацполу Дмитра Тишлека

Раніше ЦПР розповідав, що із початку року на відбудову соцзакладів Херсонщині витратили понад 56 мільйонів гривень. Найбільше бюджетних коштів витратили як раз на відбудову опорної школи та сховища у Високопільській громаді.

Олеся Ланцман