Громади на Херсонщині витратили близько 160 мільйонів на відновлення

31 березня 2024 р. 19:41

Громади на Херсонщині витратили близько 160 мільйонів на відновлення

Фото: Бериславська РДА

З початку 2024 року в Бериславському районі на Херсонщині витратили на відновлення близько 160 мільйонів гривень.

Про це розповів перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій

Великоолександрівська громада витратила 50,3 мільйона гривень на ремонт осель місцевих жителів та водопровідної мережі. Ще за 21,7 млн грн придбали послуги з поточного ремонту будинків, технічне обстеження адмінбудівлі та розробку технічної документації.

Калинівська громада на відновлення житлових будинків, постраждалих внаслідок російської збройної агресії, витратила 22,5 мільйона гривень.

Трохи менше на відновлення витратили у Високопільській громаді - 21,4 мільйона гривень. За ці кошти планують відбудувати оселі та виготовити документи на ремонт лікарні, дитсадка, шкіл та очисних споруд. 

Видатки Нововоронцовської громади становлять 9,1 мільйона гривень. Більшість з цих коштів спрямували на поточні та капітальні ремонти приміщень й виготовлення проєктної документації. Також виділили гроші на розробку проєктної документації з ремонту сховища у закладі освіти. 

З бюджету Бериславської громади на 4 мільйони гривень закупили для комунальних підприємств трактор та екскаватор, на 2,2 мільйона придбали дрова місцевим жителям й ще близько 2 мільйони витратили на купівлю палива, інвентарю, запчастин для генераторів та автомобілів, ремонт автівок, виготовлення проєктно-кошторисної документації на ремонт укриття та системи оповіщення населення. 

В Новорайській громаді на 4 мільйони гривень придбали обладнання для подачі питної води, причепи до трактора, навантажувач, зробили капремонт дитсадка та виготовили проєкту кошторисної документації на відновлення пошкоджених об'єктів соціальної сфери. Ще на 4 мільйони закупили опалювальний матеріал, дозиметри й систему централізованого оповіщення.

У Кочубеївській громаді на 3,6 мільйона гривень закуплять будівельні матеріали для проведення аварійно-відновлюваних робіт й на 2 мільйони послугу з перевезення пасажирів та вантажу, ремонт адмінбудівель та інше. 

Новоолександрівська громада за 3,5 мільйони гривень придбала екскаватор, подрібнювач деревини, трактор та причепи.

В Милівській громаді на 3,4 мільйона гривень придбають будівельні матеріали, запчастини до автомобілів, розроблять проєкти, встановлять систему оповіщення населення тощо.

В Борозенській та Тягинській громадах витратили по 1,5 мільйона гривень. В Борозенській придбали інвентар, запчастини до автомобілів, паливо та будматеріали, розробили проєкт землеустрою та провели інвентаризацію житлових будівель. У Тягинській закупили спецтехнику, спецодяг для рятувальників, паливо та будівельні матеріали.

Читайте також: Розкрадання мільйонів на відновленні Одещини: керівникам компаній повідомили про підозру

Олеся Ланцман