Міський голова Одеси вийшов із СІЗО під заставу у 13 мільйонів

05 травня 2023 р. 19:01

Міський голова Одеси вийшов із СІЗО під заставу у 13 мільйонів

Фото: ЦПР

Одеський міський голова Геннадій Труханов вийшов зі слідчого ізолятора під заставу у 13,42 млн гривень. Гроші вніс депутат від промерської фракції "Довіряй Ділам" Дмитро Танцюра.

Наразі на мера покладені обов'язки: 

  • прибувати за кожною вимогою до суду;
  • не відлучатися за межі території України без дозволу суду;
  • повідомляти суд про зміну свого місця проживання та роботи;
  • утримуватися від спілкування з особами, визначеними в ухвалі суду;
  • здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну;
  • носити електронний засіб контролю.

Зранку 5 травня засоби масової інформації, а також політичні й громадські діячі в соціальних мережах з обуренням повідомили, що Віталій Кличко намагався взяти Геннадія Труханова на поруки та клопотав не відправляти мера Одеси у СІЗО.

Раніше мера Одеси взяли під варту у справі щодо заводу "Краян". Альтернативою визначили заставу у понад 13 млн грн. Захисник Труханова подав скаргу в Апеляційну палату ВАКС.

Як пояснили у прокуратурі, таке рішення суд ухвалив зважаючи на те, що обвинувачений не вніс 30 мільйонів 866 тисяч гривень застави. 

Згідно з рішенням ВАКС, Труханов мав внести заставу в 30 мільйонів 866 тисяч гривень до 2 травня включно. Але він подав апеляцію, а правоохоронці наділи електронний браслет на його ногу.

25 квітня ВАКС виніс рішення, що міський голова повинен носити електронний браслет, утриматись від спілкування зі свідками, повідомляти про зміну роботи, місця проживання і з'являтись за викликом суду. Йому також заборонили покидати територію України без дозволу суду і зобов’язали здати закордонні паспорти.