Справа "Краяну": міського голову Одеси взяли під варту у залі суду

04 травня 2023 р. 17:35

Справа "Краяну": міського голову Одеси взяли під варту у залі суду

Фото: Катерина Петренко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про взяття під варту Одеського міського голови Геннадія Труханова

Як стверджують у відомстві, йдеться про справу щодо придбання міською радою будівлі заводу "Краян", в якій мер проходить в якості одного з обвинувачених.

Як пояснили у прокуратурі, таке рішення суд ухвалив зважаючи на те, що обвинувачений не вніс 30 мійльонів 866 тисяч гривень застави. 

Вищий антикорупційний суд заслухав доводи сторін, частково задовольнив клопотання та застосував до обвинуваченого запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів з альтернативою внесення 13 мільйонів 420 тисяч гривень застави. 

На виконання рішення суду обвинуваченого взято під варту в залі суду. 

Як пояснив юрист Віталій Матвєєв, рішення суду не заважатиме міському голові виконувати обов'язки після внесення застави, адже для відстороннення його від роботи потрібна окрема ухвала суду.

Хоча, якщо він заставу не внесе, то тоді змушений буде знаходитися у СІЗО 60 діб.

Віталій Матвєєв.

Раніше Труханов подав апеляцію на рішення ВАКС щодо обраної для нього міри запобіжного заходу. А саме – застави у розмірі 30 мільйонів 866 тисяч гривень.

Згідно з рішенням, підозрюваний мав внести заставу до 2 травня включно. Але у пресслужбі Вищого антикорупційного суду не підтвердили факт внесення застави. Міський голова подав апеляцію, а правоохоронці наділи електронний браслет на його ногу.

25 квітня ВАКС виніс рішення, що Труханов повинен носити електронний браслет, утриматись від спілкування зі свідками, повідомляти про зміну роботи, місця проживання і з'являтись за викликом суду. Йому також заборонили покидати територію України без дозволу суду і зобов’язали здати закордонні паспорти.