Труханов подав апеляцію на рішення ВАКС про заставу

02 травня 2023 р. 18:02

Труханов подав апеляцію на рішення ВАКС про заставу

Мер Одеси Геннадій Труханов подав апеляцію на рішення Вищого антикорупційного суду щодо обраної для нього міри запобіжного заходу. А саме – застави у розмірі 30 мільйонів 866 тисяч гривень.

Про це повідомляє Центр публічних розслідувань.

Згідно з рішенням ВАКС, Одеський міський голова Геннадій Труханов, підозрюваний у справі про придбання будівлі колишнього заводу "Краян", мав внести заставу до 2 травня включно. Але у пресслужбі Вищого антикорупційного суду не підтвердили факт внесення застави. 

 Тим часом Труханов подав апеляцію, а правоохоронці наділи електронний браслет на його ногу.

Раніше, 25 квітня ВАКС виніс рішення, що Труханов повинен носити електронний браслет, утриматись від спілкування зі свідками, повідомляти про зміну роботи, місця проживання і з'являтись за викликом суду. Йому також заборонили покидати територію України без дозволу суду і зобов’язали здати закордонні паспорти. 

Ми зверталися за коментарем до пресслужби мерії щодо виконання міським головою своїх обов'язків за таких обмежень, наприклад, проводити наступну сесію, але там не вбачають в цьому проблеми. 

Голова Одеського Комітету виборців Анатолій Бойко вважає, що рішення суду прописано недостатньо чітко.

"З одного боку, суд заборонив міському голові спілкуватися з іншими фігурантами справи. А серед них і депутати, і чиновники міськради. А з іншого боку, прямої заборони на виконання обов'язків міського голови теж не було. Але як міський голова може проводити, наприклад, сесію міськради за таких умов - незрозуміло".

Зазначимо, що на сайті міста опубліковано понад 80 проєктів рішень XVІІІ сесії Одеської міської ради VIII скликання, яка має відбутися 3 травня. Лише біля п'ятдесяти з них було опубліковано за 10 робочих днів до дати їх розгляду, як того потребує п. 4 ст. 15 Закону України "Про доступ до публічної інформації". Решта була опублікована з порушенням вимог цього Закону.