На Миколаївщині фірма, змовившись з іншим учасником тендеру, отримала підряд, — прокуратура

17 березня 2024 р. 21:38

На Миколаївщині фірма, змовившись з іншим учасником тендеру, отримала підряд, — прокуратура

Фото: news.pn

Рішенням Господарського суду Миколаївської області задоволено позов керівника Вознесенської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Вознесенської міської ради та Південного офісу Держаудитслужби до одного з управлінь міської ради та приватного підприємства про визнання недійсним договору підряду та стягнення на користь держави майже 1,6 млн гривень.

Про це повідомили в Миколаївській облпрокуратурі.

У 2017 році за наслідками публічної закупівлі між органом виконавчої влади та підприємством-переможцем було укладено договір на капітальний ремонт дороги в м. Вознесенськ на суму 1,6 млн грн.

"Однак, органами Антимонопольного комітету України надалі встановлено, що учасники торгів, у тому числі фірма-переможець, під час проведення закупівлі діяли у змові, з метою отримання найбільш вигідних для себе умов, тобто фактично торгів не відбувалося, чим порушено один з основоположних принципів закупівель — добросовісної конкуренції при їх проведенні", - зазначили в прокуратурі.

Суд погодився визнав укладений договір недійсним, а отримані підприємством за його виконання кошти стягнув до державного бюджету.

Йдеться про капітальний ремонт дороги по вулиці Чорновола на ділянці від провулка Шкільний до №125 у Вознесенську. Переможцем тоді визнали ПП "Будзабезпечення". Підрядник виконав роботи за 1 577 155 грн.

Раніше прокуратура повідомила, що в Одесі закупівлю систем оповіщення на понад 24 мільйони провели із порушенням закону.

Читайте також: На Одещині виявили недоречні тендери на пів мільярда

Ната Чернецька