На Одещині виявили недоречні тендери на пів мільярда

09 березня 2024 р. 11:17

На Одещині виявили недоречні тендери на пів мільярда

Фото: Одеська ОВА

В Одеській області вдалося заблокувати недоречні тендери на загальну суму 509 мільйонів гривень. Ці кошти повернули до бюджету області.

Про це повідомив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

"Цифра дня: + 509 000 000 гривень зекономлених коштів на тендерах. Саме таку суму громади Одещини могли втратити через переплату на оголошених закупівлях. І саме таку суму робоча група при обладміністрації "Прозорість і підзвітність" заблокувала, щоб повернути її назад в бюджети для більш раціональних витрат", - розповів він.

Серед скасованих напередодні тендерів, зокрема завищені ціни на мʼясо, вугілля та недоцільні послуги з охорони за мільйон гривень. За словами Кіпера, ці та інші тендери будуть додатково перевірені правоохоронцями.

"Наступного засідання очікуємо на відповіді від голів РВА", — зазначив керівник ОВА.

Найбільші тендери, які вдалося скасувати в Одеському районі стосуються капремонту надлиманської школи, а також одеської школи №39 та у селище Дачне. Крім того, ремонтні роботи фасаду.

В Білгород-Дністровському, Подільському, Роздільнянському та Ізмаїльському районах  —  тендери на закупівлю транспортних засобів та ремонт дорожнього покриття.

В Березівському районі марнотратними тендерами виявились угоди на реконструкцію закладу дошкільної освіти, закупівлю дизельних генераторів та благоустрій території.


Інфографіка: Одеська ОВА 

Раніше в Одесі прокурори звернулися до суду щодо закупівлі систем оповіщення на понад 24 мільйони гривень. В прокуратурі стверджують, що договір укладено з порушеннями.

Читайте також: Топ-10 безглуздих тендерів Одещини: кущі, годинники та реклама

Ірина Глухова