В Одесі закупівлю систем оповіщення на понад 24 мільйони провели із порушенням закону, — прокуратура

07 березня 2024 р. 12:28

В Одесі закупівлю систем оповіщення на понад 24 мільйони провели із порушенням закону, — прокуратура

Фото: pixabay.com

Приморська окружна прокуратура Одеси звернулася до Господарського суду області із позовом в інтересах держави до КУ "Центр інтегрованої системи відеоспостереження та відеоаналітики міста Одеси (ЦЕНТР-"077")" та ТОВ "Інженіринг-Аналітика" про визнання недійсним договору про закупівлю 150 засобів оповіщення та інформування населення: придбання та встановлення пристроїв гучного мовлення та допоміжного обладнання, додаткової угоди та повернення коштів.

Про це повідомляє пресслужба облпрокуратури.

Там зазначили, що позов обґрунтований тим, що закупівля на 24,6 млн грн проведена з порушенням законодавства у сфері цивільного захисту, без проєкту та погодження з органами, які забезпечують управління систем інформування населення, зокрема ГУ ДСНС України в Одеській області та Одеською обласною військовою (державною) адміністрацією.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 29 лютого задоволено заяву прокурора про забезпечення позову у зв’язку з порушенням бюджетного законодавства та судом накладено арешт на кошти товариства в розмірах, перерахованих йому комунальною установою.

На даний час судом вирішується питання про відкриття провадження у справі.

"Слід зазначити, що жодних вимог про відключення чинної системи оповіщення та її демонтаж прокурором не ставилось. Система оповіщення, що працювала до оголошення закупівлі, працює у штатному режимі та буде працювати в такому режимі й надалі", - запевнили в прокуратурі.

Раніше "Наші гроші" писали, що ТОВ "Інженіринг-аналітика" поставляє камери китайських виробників з реєстру "Міжнародних спонсорів війни". 

Читайте також: В одеську "Канаву" знову будуть вкладати гроші

Раніше Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області розірвала угоду із товариством з обмеженою відповідальністю "Автомагістраль-Південь" про капітальний ремонт транспортної розв'язки на км 426+320 біля села Єреміївка.

Ната Чернецька