На Одещині держвиконавицю підозрюють у незаконному продажі підприємства росіянину

25 червня 2022 р. 14:34

На Одещині держвиконавицю підозрюють у незаконному продажі підприємства росіянину

Служба безпеки України викрила корупційну схему реалізації майже 3 тис. кв. м приміщень держпідприємства «Чоразморшлях» на суму понад 59 мільйонів гривень, який перебуває в державній власності Міністерства інфраструктури України.

За даними слідства, посадовці державної виконавчої служби Одеського управління юстиції скористувалися тим, що стосовно підприємства розпочато виконавче провадження за несплату деяких платежів та незаконно арештували нерухомість держустанови.

Після цього фігуранти, всупереч дії мораторію на примусову реалізацію державного майна, реалізували на електронних торгах майновий комплекс держпідприємства представникам комерційної структури, власником якої є громадянин рф.

Наразі одній з фігурантів, головній держвиконавиці Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, оголошено про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (Службова недбалість). На незаконно реалізований майновий комплекс накладено арешт.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи та притягнення до відповідальності інших осіб, задіяних в оборудці.

Нагадаємо, керівників держпідриємства в Одесі підозрюють привласненні запчастин для військових літаків.

Як повідомили в пресслужбі СБУ,  зловмисники намагались незаконно реалізувати партію запчастин до авіадвигунів на загальну суму понад 10 млн грн.

Також слідчі Управління Служби безпеки України в Одеській області повідомили про підозру черговому пропагандисту, який відкрито підтримував збройну агресію російської федерації та активно поширював матеріали проросійської пропаганди.

На Одещині контррозвідники Служби безпеки України затримали російського агента, який коригував ракетні удари по мосту через Дністровський лиман.

Служба безпеки України провела масштабну спецоперацію, в ході якої нейтралізувала розгалужену агентурну мережу федеральної служби безпеки російської федерації у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській і Вінницькій областях.