На Одещині посадовцям військово-лікарської комісії та ухилянтам повідомили про підозри

13 вересня 2023 р. 15:38

На Одещині посадовцям військово-лікарської комісії та ухилянтам повідомили про підозри

Фото: СБУ

На Одещині звинуватили у корупції посадовців військово-лікарської комісії, які допомагали військовозобов’язаним ухилятись від призову на службу.

Про це повідомили в Службі безпеки України

"На оборудці викрито все керівництво однієї з районних військово-лікарських комісій, яке діяло у складі злочинної групи. За гроші посадовці допомагали військовозобов’язаним "відкосити" від призову на підставі фіктивних документів про непридатність до служби за станом здоров’я. Протягом доби організатори оборудки могли "наштампувати" понад 20 фальшивих меддовідок", - зазначили в СБУ.

За даними слідства, для того щоб пропустити через місцеву ВЛК ухилянтів з інших регіонів, посадовці виготовляли для них фіктивні документи внутрішньо переміщених осіб. Вартість послуг становила від 7 до 10 тис доларів.

Голові та двом секретарям районної ВЛК повідомлено про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 336 та ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 32, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Також повідомлено про підозру п'яти чоловікам, які намагались скористатися схемою для ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон. Підозра оголошена за ст. 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову на військову службу).

Наразі вирішується питання щодо обрання для фігурантів запобіжного заходу. 

Раніше у заступника одеського військкома виявили ознаки корупції на 14 мільйонів.

Читайте також: Справа одеського блогера, якого утримували в ТЦК: що робити в такій ситуації та як реагують силовики