На Одещині реконструкцію лікарні за 30 мільйонів віддали без аукціону

25 жовтня 2023 р. 10:15

На Одещині реконструкцію лікарні за 30 мільйонів віддали без аукціону

Фото: Прозорро

Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської ОВА уклав угоду із товариством з обмеженою відповідальністю "Білд Парадайз" щодо реконструкції терапевтичного відділення Березівської центральної районної лікарні.

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro.

Корпус лікарні компанія має перетворити у житло для внутрішньо переміщених осіб. Закупівля проводилася без використання електронної системи тож аукціону не проводили й конкурентів в компанії не було. 

ТОВ "Білд Парадайз" отримає 30 мільйонів 317,3 тисячі гривень за роботу, яку має виконати до 31 грудня 2024 року.

Читайте також: Будівництво котельної в Чорноморську за 37 мільйонів віддадуть відхиленій раніше фірмі

За даними сервісу YouControl, ТОВ "Білд Парадайз" зареєстроване у Києві у 2015 році. Власником є Василь Перепелюк.

Зазвичай закупівлю без використання електронної системи можна проводити, якщо вартість товарів чи послуг передбачених закупівлею дорівнює або перевищує 50 тисяч гривень та є меншою за 1,5 мільйона. Але, наприклад, для потреб боротьби із COVID-19 замовник міг не зважати на загальну вартість предмета закупівлі та оприлюднити звіт про договір, укладений без використання електронної системи. 

Читайте також: Ремонт дороги на Одещині за 78 мільйонів віддали фірмі сина ексдепутата

Також закон "Про публічні закупівлі" дозволяє таку процедуру з великою вартістю в разі виникнення об'єктивних обставин, що унеможливлюють дотримання замовниками строків для проведення спрощеної закупівлі.

Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. Зокрема уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону.

Читайте також: Будівництво котельної в Чорноморську за 37 мільйонів віддадуть відхиленій раніше фірмі