На утримання трьох кілометрів дороги на Одещині вирішили витратити 48 мільйонів

18 травня 2024 р. 16:33

На утримання трьох кілометрів дороги на Одещині вирішили витратити 48 мільйонів

Фото: Служба автодоріг

Державне підприємство "Служба місцевих автомобільних доріг" оголосила закупівлю для обрання підрядника, якому заплатять за поточний ремонт автомобільної дороги загального користування місцевого значення Новопавлівка – Перехрестове Перше – Мала Топорівка.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Закупівлю вирішили провести у форматі відкритих торгів з особливостями. Очікувана вартість закупівлі складає 48 мільйонів 350 тисяч гривень, а аукціон має відбутися 27 травня. 

В разі укладення угоди, компанія переможець повинна буде утримувати три кілометри дороги 31 грудня 2024 року.

Відкриті торги з особливостями передбачають, що майже всі строки коротші, ніж були у відкритих торгах відповідно до закону "Про публічні закупівлі". Тобто ця закупівля проходить значно швидше, ніж відкриті торги.

Період подання пропозицій — сім календарних днів, період оскарження кваліфікації — п'ять календарних днів. 

 Часто під час таких торгів не відбувається аукціону тож учасник не має конкурентів. 

Утім позаминулого року Кабінет Міністрів України тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування, змінив правила проведення торгів. 

Тож уряд тимчасово скасував електронні аукціони. Відтоді торги, що оголошені в Prozorro, можуть проводитися без аукціону. 

Раніше Державне підприємство "Служба місцевих автодоріг" провело тендер для обрання компанії, якій заплатять за поточний ремонт ділянок автомобільної дороги загального користування місцевого значення Роздільна-Старостине-Надія.

Аукціон відбувся у форматі відкритих торгів з особливостями 4 квітня. Єдиним учасником та потенційним підрядником стало товариство з обмеженою відповідальністю "Прогресдорбуд".

 Компанія була зареєстрована у 2016 році. Власником наразі є Юрій Четвертаков. В разі укладання угоди, товариство розраховує на 32 мільйони 817,3 тисячі гривень. 

Раніше Одеська філія державного підприємства "Адміністрація морських портів України" оголосила тендер для пошуку підрядника, якому заплатять 50 млн грн за будівельні роботи з реконструкції другої черги транспортної естакади за адресою Митна площа в Приморському районі Одеси.

Кирило Бойко