Не сплатили 4,6 мільйона податків: експортеру соняшникової олії повідомлено підозру

21 червня 2024 р. 13:34

Не сплатили 4,6 мільйона податків: експортеру соняшникової олії повідомлено підозру

Фото: Бюро економічної безпеки

Підприємство вивозило готову олію через пункт пропуску "Старокозаче-Тудора" за допомогою великогабаритного автотранспорту, а саме в спеціалізованих причепах. В один такий причіп могли вмістити від 20 до 25 тонн готової продукції. Експортували товар у Туреччину та Молдову. 

Про це розповіли у Бюро економічної безпеки в Одеській області.

У ході слідства встановлено посадову особу, яка умисно не подала до органів ДПС документи податкової та фінансової звітності за 2023 рік.  

Такі дії призвели до ненарахування та, як наслідок, несплати податків на прибуток зазначеного підприємства за 2023 рік на загальну суму майже 4,6 млн грн.  

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області направили до суду матеріали кримінального провадження щодо ухилення від сплати податків компанією, яка спеціалізувалася на експорті соняшникової олії.

Наразі посадовій особі компанії повідомлено про підозру в ухиленні від сплати податків. 

Раніше детективи Бюро економічної безпеки спільно з прокурорами Офісу Генерального прокурора повідомили, що викрили чинних та колишніх службових осіб Одеської митниці у зловживанні службовим становищем, що надало змогу компанії-експортеру соняшникових культур ухилитись від сплати податків.

П'ятьом учасникам схеми повідомили про підозру. Правоохоронці встановили, що службові особи митних постів Одеської митниці на підставі документів, що містили неправдиві відомості, видали компанії-експортеру сертифікати щодо походження сільськогосподарської продукції.

Читайте також: Фортифікації та ремонт доріг: найдорожчі тендери весни-2024 на Одещині

Олеся Ланцман