Очільниця Одеської екстренки не декларує доходи своїх чоловіків, хоча вони за щось купують автівки

12 липня 2024 р. 16:36

Очільниця Одеської екстренки не декларує доходи своїх чоловіків, хоча вони за щось купують автівки

Фото: Інтент

Директорка Одеського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області Світлана Ізосімова жодного разу не декларувала дохід своїх чоловіків, коли ті купували нові автівки.

Про це розповідає "Слідство.Інфо".

Журналісти видання проаналізували декларації Ізосімової й помітили, що вона жодного разу не декларувала доходів свого колишнього та теперішнього чоловіків. Якщо вірити її деклараціям, лише вона приносила гроші у родину, поки її чоловіки купували автомобілі.

Так, у 2019 році колишній чоловік лікарки Сергій Єсипенко взяв кредиту на майже 300 тисяч гривень та купив автомобіль з салону Toyota Rav 4 за 743 тисячі гривень. Це друга машина у чоловіка, до цього він купив нову Toyota Camry у 2013 році.

Теперішній чоловік очільниці лікарні Сергій Ізосімов теж любить японські автомобілі. У 2022 році він придбав Toyota Land Cruiser 200 2016 року випуску за 720 тисяч гривень.

Згідно із законом про декларування, Ізосімова повинна вказувати доходи своїх членів родини.

Журналісти "Слідства.Інфо" намагалися дізнатися у самої Ізосімової, чому вона не декларує доходи своїх чоловіків. Спочатку журналісти телефонували у приймальню, де постійно говорили, що очільниця лікарні кудись відійшла. Після декількох дзвінків у приймальні сказали, що Ізосімова доручила відповідати на запитання журналістів юристці лікарні Зіні Максимчук.  

Юристка наполягала на запиті, бо не вірила, що спілкується з журналістом. Відповіді на свої запитання через запит журналісти "Слідства.Інфо" так і не отримали, тому зателефонували Світлані Ізосімовій.

На початку розмови Ізосімова заявила, що не буде спілкуватися з журналістами, бо вважає, що вони працюють на замовлення. Жінка не пояснила, чому так вважає, навіть коли їй зателефонували вдруге. 

"Ви будете спілкуватися виключно з моїми адвокатами, бо ви працюєте на замовлення і, будь ласка, усі свої коментарі ви будете отримувати тільки у письмовому вигляді", — сказала Ізосімова та кинула слухавку.

Доходи та автівки чоловіків Ізосімової — це не єдине, що привернуло увагу журналістів. Очільниця лікарні декларує у 2018 році недобудований будинок, який потім вводить в експлуатацію у 2020 році. Вартість цього будинку складає 3,36 мільйона гривень, він розташований під Одесою в селі Фонтанка біля моря. 


Фото: "Слідство.Інфо"

Якщо подивитись на цей будинок з супутника, то видно, що його почали зводити щонайменше з 2015 року, а у 2018 він виглядав доволі добудованим.

Запитання про нерухомість також виникають і до чоловіка Ізосімової. У декларації за 2021 рік лікарка не вказала два будинки та дві земельні ділянки в Одеській області, які належать її чоловіку. Лише у виправленій декларації ця нерухомість з’являється.  

Зараз Ізосімова задекларувала збереженими 2 тисячі доларів та 200 тисяч гривень. Торік ці збереження були у рази вищі — 30 тисяч доларів та 500 тисяч гривень.

Олеся Ланцман